Rosenbrød med remonce

Rosenbrød med remonce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 g.hvedemel
100 g.smør
50 g.sukker
1 æg
2 dl.mælk
50 g.gær
0.5 tsk.kardemomme
1 tsk.salt
 
 Fyld:
100 g.smør
100 g.sukker
1 tsk.kanel
 
 Pynt:
 Glasur:
200 g.florsukker
2 spsk.varmt vand
 
Opskrift:
Mælken lunes og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med. Hvedemel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Dejen deles i 2 lige store dele, som formes til kugler, der hviler et par minutter. Kuglerne formes til pølser i ca. 35 cm’s længde, som sættes på en smurt plade, hvor de skal stå et par minutter, før de trykkes flade i ca. 12 cm’s brede.

Hvis man ønsker fyld i brødene, rulles dejkuglen ud i 22 cm’s brede og 35 cm’s længde, og halvdelen af remoncen smøres på hver stykke, hvorefter siderne foldes til midten, og brødene anbringes på en smurt plade med folden nedad.

Prikkes med en gaffel (helt igennem) jævnt over det hele og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i 12-15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Når brødene er afkølet, glaseres de. Hvert brød skæres i 12 stk., når glasuren er skærefast.

Tips:

783


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8945 gange,
og udskrevet 171 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu