Hul kage

Hul kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mattsim

Indsendt :


Hul kage, billede 4 Hul kage, billede 1 Hul kage, billede 2 Hul kage, billede 3
Fotograf: Annelise Thiilborg  

Ingredienser:
3 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
275 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kakao saucen:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Pisk æg og sukker lyst og luftigt, pisk det varme vand i, bland mel og bagepulver, vend det forsigtigt i æggeblandingen. Kom dejen i en smurt springform. bag kagen midt i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca 35 min.

Prik huller i kagen med fx. blyant eller skaft af grydeske mens kagen stadig er varm.

Kakao saucen:
Kom alle ingredienser i en gryde og load blandingen smelte ved jævn varme. Hæld saucen ned i hullerne i kagen. Lad den derefter afkøle.

Tips:

Smager super, man kan også oiske flødeskum til..


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (45 stemmer)

Opskriften er vist 43673 gange,
og udskrevet 846 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16724 (3981 kcal)
KJ pr. Pers. 2787 (663 kcal)
Vægt ialt 1191 gram
Vægt pr. Pers. 198 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1404 KJ (334 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 17.2 gram
Kulhydrat 41.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2016-08-10 13:31:11
Dejlig nem kage😊

Mig og Mai   -  2012-03-15 13:34:47
Kage smage godt, den er rigtigt godt. Chokolad elske mig. slut...

plyt  -  2011-08-08 00:31:57
Er af lidt ældre dato og tænkte derfor, hmmmm - endnu en sandkage - men den sovs, der skulle i. Så den skulle prøves og hold da op : Tærskelækker og hurtigt lavet - kan fint bruges osse til dessertkage. Mange tak for den!

Laura og Lærke  -  2009-12-29 15:36:55
Dette er en briliant hul kage:D Vores kage er mere super duper flot end jeres! Og vores huller er meget mere tydeligere end jeres! Vores hul kage er næsten et stort hul!:D Med flormelis på!

michelle b  -  2009-10-22 18:15:21
Total lækker kage. Søgte efter en anderledes kage jeg kunne lavede til vores fredagshygge/kage aften. Folk glor en ekstra gang når der står en kage fyldt med huller, men når de smager den glemmer de helt sikkert hullerne men husker helt sikkert smagen frem over. Den var så god at folk næsten glemte at følge med i Talent'09 på skærmen.

Thelle  -  2009-10-16 14:53:57
Spørgsmål: Skal hullerne hele vejen igennem kagen? Og Er det meningen at fløden skal med i chokolade saucen? Fordi min sauce blev meget tynd ... Men kagen er god og luftig, det må jeg gi dig! :)

Fritte.. xD kage elsker  -  2009-06-23 20:15:45
Den smager bare helt vildt godt.. Den har en meget luftig smag, og det er den, der gør den så go' Så prøv den, den smager bare godt ;) <3

Anette  -  2009-03-02 12:39:40
Man kan med fordel skifte 2 spsk cacao ud med 50-100g mørk chokolade. Havde kagen med på arbejde hvor den forsvandt som dug for solen. Eminent kage ;o);o);o)

Kalliope  -  2008-10-30 09:49:15
Dette er en kage der kan bruges til selv den fineste fest. Jeg synes ikke man behøver fødeskum til da kagen er fugtig i sig selv. Har prøvet den et par gange og både på derhjemme, på arbejde og til banko (hvor vi skiftes til at have kage med til kaffen) er den blevet et hit. Ud over det er det en hurtig og nem kage at lave.