Farmors kringle

Farmors kringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : ulla

Indsendt :     

Ingredienser:
50 g.gær
3 spsk.sukker
350 g.hvedemel
200 g.margarine
2 æg
 
 Fyld:
150 g.sukker
150 g.margarine
 mandelessens efter smag
 rosiner efter smag
 
Opskrift:
Sukker og gær røres sammen i en lille skål,så gæren bliver flydende. mel og margarine smuldres sammen, æg og gær kommes i og dejen æltes sammen, der skal måske bruges lidt mere mel.

Dejen rulles ud i 2 aflange stykker, fyldet røres sammen minus rosiner smøres på midten af hver kringle, drysses med rosiner (kan udelades). Enderne foldes ind, og siderne foldes ind fra hver side, så der er lukket for fyldet. Kan sættes på køl til næste dag, pensles med æg, drysses med groft sukker (tesukker) og nøddeflager, bages ved 200 grader i ca. 20 min (kig til den) Kringlen kan også laves færdig med det samme.





karakterer:
Opskriften er vist 25162 gange,
og udskrevet 955 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-11-06 09:34:39
Skal den ikke hæve..??..Jeg ser ingen svar på det

  -   2012-03-28 10:20:25
Skal den ikke hæve?, og hvor længe?.

  -   2011-03-11 19:18:02
Det er en rigtif kage til min farmor's fødseldag hun sige rigtigt tak til mig og hun elsker mig jeg elsker den opskrift <3

  -   2010-05-14 13:57:39
Hvis ikke det står tydeligt nok i ovenstående kommentarer, så bliver gær faktisk flydende når det blandes med sukker - ved dog ikke hvorfor!

  -   2009-10-29 08:34:36
Ja sukker og gær røres sammen, eller retter sagt, man smuldre gæren ud i fadet, og hælder sukker over, så det står og bliver flydende, på denne måde bliver gæren opløst /gæren spisrer sukker og bliver til en ferment = hæver )

  -   2008-10-31 22:06:49
jeg tror at man skal bytte mellem sukker og margarine i opskriften. så tror jeg den passer.

  -   2008-10-03 12:45:49
Jeg tilsat 1,5 dl lunt mælk, da der magler væske... Og hævning.

  -   2008-04-15 17:22:48
sukker og gær røres sammen ??????????????????????

  -   2007-12-06 19:09:57
Den er rigtig , rigtig god den smager mega godt. Tak for den gode opskrift den er nem og hurtig at lave.

  -   2007-11-27 09:20:47
Mormor plejede at bruge smør - ikke margarine ! ;) - og så bliver karakteren 10.