Forelskede tigerrejer som forret

Forelskede tigerrejer som forret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Tigerrejer, rå

HøjtidJul - julen

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Forelskede tigerrejer som forret, billede 4 Forelskede tigerrejer som forret, billede 1 Forelskede tigerrejer som forret, billede 2 Forelskede tigerrejer som forret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.rå tigerrejer med skal (evt. kæmperejer eller jomfruhummerhaler)
2-3 spsk.smør
2 skalotteløg
2-3 peberfrugter i forskellige farver
1 fiskebouillonterning
5 cl.cognac
150 g.champignon
1 spsk.koncentreret tomatpuré
3 dl.creme fraiche 38%
1 tomat
1 bdt.persille
1-2 spsk.Pernod (evt. tør vermouth eller sherry hvis du ikke er til den lakridsagtige smag)
 lidt cayennepeber
 salt
1-2 spsk.koldt smør
 
Opskrift:
Pil rejerne. Hak løg og persille, skær champignon i skiver og peberfrugterne i terninger. Skold og flå tomaten. Skær tomatkødet i terninger.

Varm en sauterpande op til middelstærk varme. Smelt 2-3 spsk smør på panden og steg løg og peberfrugt et par min. uden de tager farve. Smuldr bouillonterningen i.

Skru op for varmen og tilsæt rejer og lad dem kort stege med i nogle sekunder. Sluk emhætten (Vigtigt) hvis du har en sådan tændt. Hæld cognacen over panden, antænd den og sluk evt. flammerne med et låg. Bemærk flammerne kan blive høje!! Tilsæt champignon og tomatpuré.

Vend tomatkød og persille i og varm det hele igennem i et halvt minut. Pas på rejerne ikke koger med for længe da du risikerer, at de bliver for seje og tørre.

Rør cremefraichen i retten. Smag til med Pernod, krydr forsigtigt med cayennepeber og lidt salt. Varm kort retten igennem og tilsæt under omrøring den kolde smør.

Portionsanret rejerne og saucen på forvarmede tallerkner. Garner med varme grønne asparges (sørg for de er godt afdryppede) og ris.

Server evt. en Alsace-riesling til retten. Hvis du er i rigtig festhumør kan en tør rosa champagne anbefales.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (33 stemmer)

Opskriften er vist 135213 gange,
og udskrevet 3207 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kim Nielsen  -  2015-06-12 01:21:01
Hvor er det synd at der under Ingredienser ikke står der skal bruges aspars og dild. Men denne ret er noget af det bedste jeg har forsøgt at lave her inde fra.

Niels  -  2011-12-31 09:24:47
For pokker det lækkert. Jeg lavede en lille testportion her dagen før nyrårsaften, for jeg har ingen erfaring med flambering og den slags. For en gangs skyld en dejlig ret som har smagen i sig selv. Jeg skal ikke smage ret meget til med salt/peber. Jeg brugte Vermouth, koster 23 kr. for en hel flaske som holder til 50 portioner.

Lars Jakobsen  -  2011-03-26 20:41:29
moms hvor er det godt

Per  -  2007-12-16 09:56:48
Til risene kan du smøre eller spraye et decilitermål som du fylder med de kogte ris og trykker dem lidt sammen, og så vender du ristoppen ud på en tallerken.