Gløgg med romrosiner

Gløgg med romrosiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Gløgg

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Rødvin

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
6 l.rødvin
28 helekardemomme
80 helenelliker
8 helekanel
4 heleingefær
4 laurbærblade
4 dl.sukker
 skal og saft af 2 citroner
 skal og saft af 2 appelsiner
4 dl.vand
 rom
 rosiner
 hakkede mandler
 
 
Opskrift:
Et par dage (eller uger) før hældes rom ud over rosinerne og de stilles i køleskab under tætsluttende låg.

Dagen før hældes 1 liter rødvin op i en lille gryde. Krydderier, sukker, citron, appelsin og vand kommes ved og koges 1/2 time under låg. Stil til side og lad det trække til næste dag.

Si krydderblandingen over i en større gryde. Hæld resten af rødvinen ved og hold blandingen på 80C. Ikke varmere. Smag til. Lige før servering kommes hakkede mandler og rosiner i.





karakterer:
Opskriften er vist 46794 gange,
og udskrevet 1101 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-12-08 22:50:08
smager dejligt men husk at varme langsomt og kør ikke efter to glas den her dejlige gløgg. ps. hvis i ikke skal køre så stik den lidt portvin og rom mens den luner så er julehygge hjemme tihi glædelig jul allesammen