Æbletærte, stor, fedtrig og godt sød

Æbletærte, stor, fedtrig og godt sød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Allan

Indsendt :



Ingredienser:
600 g.hvedemel
250 g.smør
250 g.sukker
75 g.hakkede valnødder
1 æg
4 store æbler
 
Opskrift:
Dej:
525 g mel, 175 g smør, 175 g sukker og 1 æg (-1/2 æggehvide) + evt. lidt vand.
Af ingredienserne fremstilles mørdej. Rulles ud på smørrebrødspapir el. lign. Dejen skal fylde tærteform m. kant +ca.20%. Læg tærteformen ovenpå den udrullede dej, skær 2 cm fra kanten og fjern overflødig dej = ca.20% som bruges til strimler. Vend dej med dejform og træk papiret væk, så dejen falder ned i formen.
Remonce:
75 g mel, 75 g sukker,75 g smør og 75 g findelte valnødder røres sammen med ske eller pistil. Det fordeles i et jævnt lag ovenpå dejen i tærteformen.
Æblerne befries for kernehus og skæres i skiver højst 1 cm brede. Skiverne arrangeres ovenpå remoncen i tærtebunden og dejstrimlerne arrangeres lidt kunstfærdigt ovenpå æblerne. Pensles med den 1/2 øggehvide.
175 grader i 1 time.

Tips:

Alle æbler der ikke er for modne kan bruges. De syrlige er bedst (madæbler) Valnødder kan erstattes af hasselnødder.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8489 gange,
og udskrevet 112 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu