Ajiaco suppe

Ajiaco suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Colombia

ColombiaIndsendt :      Red :
Ajiaco suppe, billede 4 Ajiaco suppe, billede 1 Ajiaco suppe, billede 2 Ajiaco suppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
12 dl.vand
4 dl.mælk
 
750 g.kyllingefilet
500 g.små skrællede Vildmose-kartofler
250 g.store "mose-kartofler" skåret i terninger
500 g.røde kartofler skåret i terninger
2 majskolber delt i 2 (eller 250 gram majs)
1 stilkbladselleri
0.5 hakket løg
0.5 hakket rødløg
0.5 hvidløg delt i pillede fed
1 bundtpersille
0.5 bundtkoriander, hakket
4 snittede forårsløg
 Salt
 peber
 
 Aji-sauce:
0.5 løg
0.5 forårsløg
2 spsk.hakket koriander
0.5 rød chili uden kerner
2 tsk.cidereddike
1 spsk.olivenolie
 Salt
 peber
 
 Tilbehør:
1.5 dl.cremefraiche
1 dl.kapers uden væde
2 avokado i både
 
Opskrift:
Kom alle ingredienserne til aji-saucen i blenderen og hak dem hurtigt sammen. Smag til og hæld saucen op i en skål.

Tag en stor gryde og kom vand, mælk, de 3 slags kartofler, selleri, begge slags løg og kyllingefileterne i. Drys med salt og peber og lad det hele simre i ca. 45 min.

Tag kødet op og kom majs, forårsløg, koriander og persille i og lad det koge med i ca. 10 min.

Mos kartoflerne ud med et piskeris eller lignende. Smag til med salt og peber.

Skær kødet i strimler og server i eller til suppen.

Kom kapers og avocadobåde i en skål og server dem til suppen sammen med aji-saucen og creme fraiche.

Server suppen i skåle og lad gæsterne selv komme garniture i, som de har lyst.





karakterer:
Opskriften er vist 53808 gange,
og udskrevet 630 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-07 18:36:08
Ristet bacon, det skal der til!

  -   2011-09-14 19:24:25
hmmmm det med sukker og ketchup er ikke fra colombia min kone er derfra og dette ville være en fornærmelse at servere for en derfra

  -   2007-11-16 18:47:21
Giver Sandra ret. FANTAtisk, især med ovnstegt parma skinke over. ummm

  -   2005-01-01 01:01:01
Super god men den mangler 5 tsk. sukker og 12 sker ketjup det er et lille fif så prøv det det er et råd for en udanet KOk som har været det i 45 år!!

  -   2005-01-01 01:01:01
det er en ef det bedste retter jeg har fået nogen sinde.