Jægergryde - kraftig Vildtsuppe

Jægergryde - kraftig Vildtsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Øvrigt Vildt - Diverse dyrevildt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jens Thomsen.

Indsendt :



Ingredienser:
1 l.vildtconsommé eller vand.
400 g.vildtkød fra hår - eller fuglevildt. ( Kan bruges sammen men her skal man være opmærksom på stegetiden. )
100 g.røget spæk
100 g.gulerod
100 g.selleri
100 g.porre
1 stort løg
50 g.koncentreret tomatpuré
0.5 lille teskefuld kommen
1 knsp.paprika
 salt
 peber
 Friskhakket persille
 Creme fraiche
 
Opskrift:
Kød, spæk og grønsager skæres hver for sig i meget små tern.
Først ristes det røgede spæk i en passende gryde. Når spækket har afgivet fedtstof til gryden tilsættes vildtkødet. Forsæt endelig med den kraftige varme under gryden.
Kom paprika på, alle grøndsager, tomatpuréen, kommen og 1 liter god vildtconsommé, såfremtman ønsker en kraftig suppe.
Der kan om nødvendigt anvendes vand. MEN ....!
Hvis der er anvendt kød fra ældre håvildt, skal suppen småkoge ca. 1 time. Har man valgt at bruge brystkød fra fjervildt bliver kogetiden reduceret til det halve. Altså ca. 30 min.
Vælger man den sidste løsning, SKAL man bruge vildtconsommé, og IKKE vand, hvis man ønsker et godt resultat.
Smag til med salt og peber fra mølle.
Ved serveringen kommes en klat creme fraiche på toppen og eventuelt et grønt drys. ( Persille ).
Serveres med godt groft friskbagt brød.

VELBEKOMME.

Tips:

Jægergryde er velegnet til at tage med i skoven. Der er rigeligt til 4 jægere.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (30 stemmer)

Opskriften er vist 32709 gange,
og udskrevet 735 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2010-01-09 21:52:17
smager mægtig godt, kan varmt anbefales.