Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Russiske blinis

Russiske blinis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 15 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :

Russiske blinis, billede 4 Russiske blinis, billede 1 Russiske blinis, billede 2 Russiske blinis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Boghvedemel
20 gram Gær
8 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegning:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Gæren røres i den lune mælk. Melet røres i til man har en tyk og jævn pandekage-dej. Dæk med et viskestykke og lad den stå et par timer et lunt sted.

Derefter tilsættes æggeblommer — salt og olie. Æggehviderne piskes stive og røres forsigtig i dejen. Lad det stå en halv time.

Pandekagerne bages i en lille pande — max 12 cm. i diameter. (eller flere på en stor pande med forsigtighed) De skal være tykke - en centimeter.

Kan godt laves i forvejen og varmes op i oven ved 100 grader i et smurt fad.

Server dem med creme fraiche med lidt hakket løg. Kaviar og røget laks er også lækkert på en blinis.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (22 stemmer)

Opskriften er vist 115218 gange,
og udskrevet 3245 gange.


Energi:
KJ total 12498 (2975 kcal)
KJ pr. Pers. 833 (198 kcal)
Vægt ialt 1569 gram
Vægt pr. Pers. 104 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 796 KJ (189 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 25.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Pia  -  2013-04-15 12:39:04
Der må være en fejl i opskriften - jeg bagte en portion til 15 personer, og det var en voldsom mængde dej. En portion beregnet til 4 personer i opskriften, vil rigeligt kunne række til en forret til 15 personer. Dejen er svær at arbejde med, da den også hæver imens man bager, så med for stor en mængde, er det en ulige kamp, dejen vokser hurtigere end man kan bage den. Rent smagsmæssigt var de fine.


Henrik Maage  -  2010-03-07 07:56:22
Jeg valgte at bruge 50% hvedemel og 50% boghvedemel og erstattede sødmælk med kærnemælk. Det gav lidt mere substans og smag. Til stegning bruger jeg en rustfri stål ring, så holder de formen, bliver ens og er meget lettere at få tilstrækkeligt tynde. Rigtig nok er opskriften til 4 stilstrækkelig til 8-10 pers. mindst, men de overskydende kan sagtens bruges til andet end creme fraiche, stenbidderrogn, laks og rejer!


Hanne Annet Melsted  -  2010-01-01 21:58:58
Fin opskrift, men mængden der er angivet til 4 pers. er alt for voldsom. talte for sjovt hvor mange pandekager, bagt på en blinispande, der bliver af portionen - 56 stk. Det er mange til hver!


Per  -  2009-04-10 22:36:40
Originalt bruges der frisk stenbidderrogn, men de farvede på glas eller lakserogn kan også bruges.


Kat  -  2009-03-23 03:18:48
De kan være lidt svære at stege - dejen hæver på panden - så hæld ikke for meget dej i panden, varmen skal ikke være for høj.