Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Russiske blinis

Russiske blinis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 15 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :


Russiske blinis, billede 4 Russiske blinis, billede 1 Russiske blinis, billede 2 Russiske blinis, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Boghvedemel
20 gram Gær
8 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegning:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Opskrift:
Gæren røres i den lune mælk. Melet røres i til man har en tyk og jævn pandekage-dej. Dæk med et viskestykke og lad den stå et par timer et lunt sted.

Derefter tilsættes æggeblommer — salt og olie. Æggehviderne piskes stive og røres forsigtig i dejen. Lad det stå en halv time.

Pandekagerne bages i en lille pande — max 12 cm. i diameter. (eller flere på en stor pande med forsigtighed) De skal være tykke - en centimeter.

Kan godt laves i forvejen og varmes op i oven ved 100 grader i et smurt fad.

Server dem med creme fraiche med lidt hakket løg. Kaviar og røget laks er også lækkert på en blinis.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (23 stemmer)

Opskriften er vist 118226 gange,
og udskrevet 3288 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12498 (2975 kcal)
KJ pr. Pers. 833 (198 kcal)
Vægt ialt 1569 gram
Vægt pr. Pers. 104 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 796 KJ (189 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 25.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Henrik Maage  -  2010-03-07 07:56:22
Jeg valgte at bruge 50% hvedemel og 50% boghvedemel og erstattede sødmælk med kærnemælk. Det gav lidt mere substans og smag. Til stegning bruger jeg en rustfri stål ring, så holder de formen, bliver ens og er meget lettere at få tilstrækkeligt tynde. Rigtig nok er opskriften til 4 stilstrækkelig til 8-10 pers. mindst, men de overskydende kan sagtens bruges til andet end creme fraiche, stenbidderrogn, laks og rejer!

Per  -  2009-04-10 22:36:40
Originalt bruges der frisk stenbidderrogn, men de farvede på glas eller lakserogn kan også bruges.

Kat  -  2009-03-23 03:18:48
De kan være lidt svære at stege - dejen hæver på panden - så hæld ikke for meget dej i panden, varmen skal ikke være for høj.