Flamberede blommer med cremefraiche

Flamberede blommer med cremefraiche, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Blommer

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nikolaj Hjort Kristensen

Indsendt :



Ingredienser:
4 blommer
0.5 dl.sukker
1 vaniljestang flækket på langs og alle korn skrabet ud
 Skal og saft af 2 økologiske appelsiner
 Lidtsprut - f.eks. rom cognac eller vodka
100 g.økologisk cremefraiche 38%
 
Opskrift:
Flæk blommerne og fjern stenene. Hæld godt med sukker i en pande sammen med vanilje, appelsinskal og -saft. Smelt det til en let gylden karamel. Læg de delte blommer i karamellen, og skru helt ned for varmen. Læg låg på og lad det hygge sig i ca. 10 min. Skru derefter helt op for varmen igen. Når karamellen er helt varm, tilsættes sprutten og antændes med en tændstik. Server med det samme med en fed klat cremefraiche.

Tips:

Ud over blommer kan man bruge jordbær, hindbær, rabarber, æbler og mange andre frugter. Flamberede frugter er en nem og underholdende dessert, og samtidig en dessert, de fleste finder det dejligt at spise.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)

Opskriften er vist 12221 gange,
og udskrevet 204 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

tina  -  2009-09-13 09:10:15
Husk altid at slukke for emhætten, når du flamberer......