Pindsvinekage

Pindsvinekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Pindsvinekage, billede 4 Pindsvinekage, billede 1 Pindsvinekage, billede 2 Pindsvinekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
70 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Smørcreme:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Hele æg, pasteuriseret 1 pasteuriseret æg vejer ca 50 gram
   
  Pynt:
100 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
Opskrift:
Æg og sukker piskes over damp. Kartoffelmel, mel og bagepulver røres forsigtig i.

Bages i sandkageform på ca. 1 liter 45 minutter ved 150 grader C. alm. ovn på midterste rille.

Smørcreme:
Smør, flormelis og æg røres sammen.

Pynt:
Kokosmelet ristes gyldent på en tør pande under jævnlig omrøring.

Kagen flækkes og smørcreme smøres på, kagen lægges sammen og smørcreme smøres på siderne så den er helt dækket på nær bunden.

Vendes herpå i det ristede kokosmel.

Tips:

Smør kagen på et stykke bagepapir, og brug samme bagepapir til at drysse kokosmelet på og vende kagen rundt med, så undgår du næsten fedtede fingre.


karakterer:
Opskriften er vist 35036 gange,
og udskrevet 456 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17291 (4117 kcal)
KJ pr. Pers. 2881 (686 kcal)
Vægt ialt 982 gram
Vægt pr. Pers. 163 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1759 KJ (419 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 26.0 gram
Kulhydrat 43.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Inger Marie   -  2022-02-11 20:27:17
Lækker opskrift, smager skøn.

Hageland  -  2010-10-09 19:18:23
Har søgt efter denne opskrift, og er glad for at finde den, Lækkert!