Grovboller med squash og gulerødder

Grovboller med squash og gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet.

Indsendt :      Red :
Grovboller med squash og gulerødder, billede 4 Grovboller med squash og gulerødder, billede 1 Grovboller med squash og gulerødder, billede 2 Grovboller med squash og gulerødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Kvark 1% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
350 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
150 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
70 gram Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
30 gram Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
200 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Lun vand og bland gæren deri Tilsæt kvark, fint revet gulerod, fint revet squash, salt, hørfrø, solsikke kerner og grahamsmel. Til sidst æltes hvedemelet i, til dejen er lind Lad dejen hæve ca. 1 time.

Slå dejen ned, ælt den godt igennem og form den til 12 store boller Efterhæver ca. 30 minutter.

pensles med æg drys evt med solsikke kerner. Bages i ovnen ved ca. 175 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Tips:

Bollerne er fedtfattige og rigtig gode til madpakken.





karakterer:
Opskriften er vist 139330 gange,
og udskrevet 4437 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 18168 (4325 kcal)
KJ pr. stk. 1514 (360 kcal)
Vægt ialt 2054 gram
Vægt pr. stk. 171 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 884 KJ (210 kcal)
Protein 7.7 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 40.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-06-17 16:14:58
Rigtig gode boller. Synes dog 600g hvedemel var nok. Så kunne de æltes uden at dejen sad fast på fingrene.

  -   2017-04-25 09:29:36
Jeg brugte creme fraiche i stedet for kvark og mere gulerod end squash og kun hvedemel, da jeg ikke er vild med graham. De blev fantastiske og jeg har bagt dem flere gange.

  -   2016-05-21 21:55:13
Lækre boller. Jeg bagte ved 200 grader da min ovn er lidt gammel. Svar til EC: Kvark er et mejeriprodukt. Det er hvidt, tykt og cremet. Kvark smager lidt surt. I stedet for kvark kan du bruge græsk yoghurt eller cremefraiche.

  -   2015-02-26 16:30:31
Fantastiske boller! et 10-tal herfra! Jeg tilsatte ca 2 tsk salt. Jeg havde ikke noget squash, så jeg brugte 150 gr fintrevet knoldselleri og 350 gr gulerod. Tilsatte desuden lidt lys sirup og opløste gæren i lidt sukker. Virkelig god smag!

  -   2014-09-17 20:36:34
Jeg bruger græskerkærner istedet for hørfrø. Tilsætter mere salt. Bager den ca 45min. Super lækkert brød

  -   2013-01-14 12:40:04
Super lækre boller. Kan klart anbefales!

  -   2012-07-11 14:30:53
Hvad er Kvark? Det har jeg aldrig hørt om før.

  -   2009-08-17 13:52:14
Rigtige gode boller! Har lavet dem et par gange og tilsætter 2-3 tsk salt i stedet for 1 tsk. Det giver dem mere smag.

  -   2009-01-19 16:06:44
Rigtig gode boller, nemme at lave og meget mættende. Bliver ofte lavet herhjemme :) Jeg har gode erfaringer med at komme dobbelt så mange gulerødder i dejen, samt at tilsætte en smule havregryn.

  -   2008-01-20 14:58:28
KAN evt erstatte kvark med youghurt naturel eller creme fraiche. Bages efter Charlottes erfaring nærmere ca. 45 min.

  -   2007-09-10 12:02:50
Kunne godt bruge lidt mere smag. Brug evt. lidt mere salt.

  -   2007-08-08 15:50:22
Super gode boller. Meget mættende. Nemme at lave. Et hit både hos børn og voksne