Chiffonkage (Appelsin- eller citronkage)

Chiffonkage (Appelsin- eller citronkage), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sofie

Indsendt :


Chiffonkage (Appelsin- eller citronkage), billede 4 Chiffonkage (Appelsin- eller citronkage), billede 1 Chiffonkage (Appelsin- eller citronkage), billede 2 Chiffonkage (Appelsin- eller citronkage), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
175 g.sukker
4 spsk.olie
4 æggeblommer
0.75 dl.friskpresset citronsaft
1 citron, Revet skal heraf
2 dl.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
4 æggehvider
0.5 tsk.salt
 
 Glasur:
100 g.flormelis
2 spsk.friskpresset citrinsaft
 
Opskrift:
Sukker og olie piskes sammen med æggeblommerne, citrussaften og skallen.
Vend mel og bagepulver i.
Pisk æggehviderne stive med Salten og vend dem i dejen.

Hældes i en smurt springform ca. 24 cm. og bages ved 175 grader C. alm. ovn i 30-35 min.

Kagen køles af og en glasur af flormelis og citrussaft smøres på.

Tips:

Dette er min barndoms fødselsdagskage og den smager som en drøm! Mild og dejlig.

Som navnet antyder kan der i stedet for citronsaft også bruges appelsinsaft


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (17 stemmer)

Opskriften er vist 39099 gange,
og udskrevet 941 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-04-11 18:34:44
Undlad at åbne ovnen før mod slutningen af bagetiden, med piskede æggehvider er det lidt som en souffle så den kan falde sammen.

Linda   -  2016-05-03 18:24:39
Kan man undlade eller skifte appelsinen ud?

Karen  -  2016-03-23 10:36:40
Nem og lækker