Vanillepakker

Vanillepakker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jono-piin

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej:
25 g.gær
75 g.smør eller margerine
2.5 dl.mælk
0.5 dl.sukker
7 dl.hvedemel
 
 Fyld:
50 g.smør eller margerine
1 dl.sukker
1 spsk.vaniliesukker
 
 Pensling:
1 æg
 
 Pynt:
2-3 spsk.perlesukker
 
Opskrift:
1. Smuldr gæren ud i en skål.
2. Smelt fedtstoffet. Tilsæt mælken og lad det blive lillefingervarmt! Hæld væsken over gæren og rør til den er opløst.
3. Tilsæt sikkeret og så meget hvedemel at dejen slipper skålen.
4. Lad dejen hæve under et klæde ca. 30 min.
5. Forbered fyldet. Rør fedtstoffet blødt med de to slags sukker.
6. Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem med resten af melet.
7. Rul dejen ud til en plade 20x50 cm.
8. Smør fyldet på. Fold dejen i 3 lag på den lange led.
9. SKær den i 4 cm. brede stykker. Pensel stykkerne med sammenpisket æg og dyp dem i perlesukkeret. Læg dem med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir. Du kan også lægge dem i små papirsforme.
10. Lad bollerne hæve under et klæde i 20-30 min.
11. Bag dem midt i ovnen i en 225 grader varm ovn i 8-10 min. I varmluftsovn ved 200 grader i 10-12 min. Lad dem køle af på en rist.
12. Bollerne smager bedst nybagte, men de kan holde sig en dags tid i en dåse med tætsluttende låg. De kan fryses. Holdbarhed ca. 3 mdr.

Tips:

De 50 g. smør eller margerine kan godt blive til 60 eller 70. De kommer an på hvad man lige synes .. !! :o)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6599 gange,
og udskrevet 133 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jono-piin  -  2007-08-03 11:39:41
De er SÅ SUPER lækre at det ikke er til at fatte .. de SKAL prøves .. !!