Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fasan med bacon

Fasan med bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasan - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fasan med bacon, billede 4 Fasan med bacon, billede 1 Fasan med bacon, billede 2 Fasan med bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 unge fasaner
 salt
 peber
1 bdt. persille
50 g.smør
200 g.bacon i tern
2.5 dl.rødvin
2.5 dl.piskefløde
 
1 spsk.hvedemel
 salt
 peber
 lidtribsgele
 evt."kulør
 
Opskrift:
Skyl og tør fasanerne, skær evt. underlår af.
Krydr dem med salt og peber og fyld dem med skyllet, tørret persille og lidt bacontern.
Luk med kødnåle eller sy med bomuldsgarn.


Smelt smørret i en stegegryde og svits de resterende baconterningerne, underlår og evt. afpuds fra fasanerne heri.
Kom derefter fasanerne i gryden og brun dem pænt på alle sider.
Hæld rødvin og fløde ved, læg låg på og lad fasanerne simre 1-1½ time, til de er møre.

Tag fasanerne op og hold dem varme.

Stegeskyen drysses med lidt hvedemel og lad det stå et øjeblik til fedtet har opsuget hvedemelet. Sigt stegeskyen og bring den i kog, jævn den let og smag til med salt, peber og ribsgele.
Farv evt. med et par dråber kulør.

Del fasanerne i halve eller kvarte og server dem med sovsen og små smørristede kartofler og waldorfsalat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (132 stemmer)

Opskriften er vist 350104 gange,
og udskrevet 14214 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

MS  -  2019-10-26 12:49:18
Ville være rart hvis der blev skrevet om retterne er fryseegnet

Susanne  -  2019-05-05 16:40:28
Super let opskrift. Jeg kommer dog bacontern indeni også, så bliver fasanen ikke tør.

Karina  -  2018-11-18 10:12:46
Undlod persille Enormt lækker sovs

John  -  2018-11-09 12:44:48
Det smager såå godt.

Orla  -  2018-10-19 14:23:19
Tager man backon op

vincent  -  2018-01-22 13:44:30
det er en rigtig lækker ret kan godt anbefales :D

Søren  -  2017-02-28 19:45:48
Lækker opskrift, jeg tilsatte desuden løgbåde og store gulerodsstykker, det fungerer fint :)

Anders Falktoft  -  2016-10-15 15:40:59
rigtig god/velsmagende og nem at lave--bruger ofte jeres opskrifter som jeg er meget glad for--så mange tak.

Lisbeth  -  2016-03-26 23:49:06
Havde lyst til noget " vildt" derfor blev det fasan. 🌿

Rannvá Olsen  -  2016-03-13 20:38:17
Dejlig opskrift smagte meget godt ..

lars  -  2015-11-06 14:07:03
den er også super god til andefugle

Eva  -  2014-02-17 17:01:18
Super nemt at lave, smager pragtfuldt også med kartoffelmos til 😊

Hans Norge  -  2014-02-03 12:23:21
Denne opskrift er efter min overbevisning den bedste måde at tilberede fasan på. Jeg gør dog en lille ting anderledes, idet jeg blander noget bacon i persillen, som fyldes i fuglen. jeg mener, at det er med til at undgå, at fasanen bliver tør, for da er den uspiselig. Og til Yogi vil jeg blot sige: Hold dig til kyllinger, så undgår du at få "ødelagt" dine skrøbelige tænder !

Yogi  -  2013-10-26 18:51:42
Købte min fasan i supermarkedet, og der var hagl i. Er der en smart måde, så man ikke skal spise sit måltid, og samtidig frygte for en tandlægeregning til tandskader?

Troolface  -  2012-03-15 09:08:07
Den smager som tomatsuppe fløde kernemælks kultur

Henning  -  2010-04-30 13:24:15
Det er super nemt..Hvis man paterer fasanerne inden.. Rul bacon om, og brun dem. Derefter hældes fløde og rødvin i gryden..og det koges i 1- 1½ t. Kommes i et ildfastfad.. sovsen jævnes og hældes over. sættes i ovnen, med staniol over

Grethe  -  2009-07-25 08:28:31
Der er ingen grund til at bruge smør,man kan sagtens brune fasanerne i baconfedtet hvis man starter med at putte det i gryden først

Jesper  -  2009-04-22 00:27:35
der er vel bacon i sovsen så ? eller tager man det op?

Koppa  -  2009-03-01 15:10:49
Prøv stegepose og i ovnen på 00 gr, 1 time. Væden og kødets fugtighed er bare tip top.

Charlie  -  2009-03-01 15:09:08
Delikat. Men prøv i stegepose i ovnen. Bliver yderst saftig uden at "sejle i væde" 180 gr. 1 time ca.

Linda  -  2008-12-03 15:51:59
Helt fantastisk lækker og helt vildt nem at lave.

Tina  -  2008-05-24 15:10:06
Fantastisk ret, nem at lave. Især sovsen var et stort hit.

Henrik  -  2007-09-23 18:06:44
Dejlig lækker mør, både bryskød og lår. En fantastisk dejlig sovs. Topkarakter herfra

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Partering, her skæret lårene af helt inde ved skroget, brystet skæres tæt ved brystbenet og rundt ved skroget så du får filetter uden ben.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at byt rødvinen ud med portvin. Underlåret er meget senet og ikke så godt kød, det kan skøres af og blot koge med for at give kraft.

Pia  -  0000-00-00 00:00:00
Salat med flødedressing (eddike, sukker og fløde) er også godt til

  -  0000-00-00 00:00:00
Fantastisk!!!! verdens bedste sause!!!

Anniá  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig med en lækker vildtret, dem er der ikke mange af

  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækkert...

  -  0000-00-00 00:00:00
skøn ret :o)