Lækkert luftigt brød

Lækkert luftigt brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : cille

Indsendt :



Ingredienser:
6 dl.vand
750 g.hvedemel
25 g.gær
1 spsk.salt
 
Opskrift:
opløs gær i lunkent vand. tilsæt salt. tilsaæt hvedemel. lad det hæve 1 time i skålen. hæld dejen i en bradepande belagt med bagepapir. lad det hæve endnu 1 time. pensel dejen med olivenolie og drys med salt og andre kryderrier efter ønske. bag brødet i 15 min ved 225 graader hvorefter der skrues ned til 170 grader og bages 10 min mere ( dvs. 25 ialt!!!)
god fornøjelse..
dette er virkelig et godt brød


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (18 stemmer)

Opskriften er vist 34993 gange,
og udskrevet 432 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

En der skal være bager  -  2018-03-30 13:26:45
Jeg er igang med bager udanelsen og ville sige det ikke gir et så godt brød når man tillføjer saltet direkte ned i gæren da du dræber gærcellerne, Det gør at dejen ikke hæver så meget eller vil blive så luftig derimod vis du tilsætter salt og sukker sammen ovenpå alle de tørre ingredienser vil det gi et brød der hæver meget og ikke smager for tørt :)

Jytte  -  2015-02-18 13:20:57
Skal dejen ikke slaas ned efter haevning?

  -  2012-04-01 09:19:45
hov glemte at tilføje at man med fordel kan skifte noget af hvedemelet ud med pizzamel eller durummel/ciabattamel

CO  -  2012-04-01 09:18:24
Det bedste brød jeg har bagt. Jeg dropper dog bagepapiret og smører istedet formen med olie. Jeg bruger en lille bradepande, så brødet bliver højt. Lader det gerne hæve dobbelt tid, så bliver det ekstra lækkert og luftigt:-) tak for en god opskrift.

Helle  -  2008-12-17 15:37:34
Dette er et super let og luftigt brød og bare så nemt at lave. Det er vigtigt at overholde hævetiden og gerne lidt til. Man kan jo tilføje kerner efter smag.

christine  -  2008-10-09 23:00:07
Det er virkelig et godt brød!! især med rosmarin og havsalt! Helt enkelt! -og meget nemt at lave!