Gode femkorns-burgerboller

Gode femkorns-burgerboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 15 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Heidi

Indsendt :



Ingredienser:
282 g.5-kornsblanding
4.5 dl.kærnemælk
4.5 tsk.sukker
2.25 tsk.salt
4.5 spsk.olie
2.5 pakkegær
5 dl.lunkent vand
1100 g.hvedemel
 
Opskrift:
Dagen før tilberedningen blandes 5-kornsblandingen med kærnemælken, sukker og salt. Blandingen står natten over.

Næste dag opløses gæren i det lunkne vand tilsat olien. Herefter tilsættes den foregående dags blanding og til sidst melet lidt efter lidt til en fugtig dej.

Dejen hæver i 20 min. og der skal lidt mel på hænderne, når bollerne derpå formes og fordeles på 2 bageplader. De trykkes en smule flade og bages ved 175 grader varmluft og ca. i 15 min.

Tips:

Denne opskrift er virkelig populær her hos os. Kan bruges som "madbrød" og egner sig rigtig godt til en fyldig burgerbolle med skinke, tomat, agurk/peberfrugt og salat. Kan også anbefales til hjemlavet burger med hakket oksekød og div. tilbehør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)

Opskriften er vist 13739 gange,
og udskrevet 399 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Susan  -  2009-02-10 10:15:44
Er der ikke rigeligt meget gær i.

Familien Rasmussen  -  2008-11-02 21:31:47
Disse boller er rigtig populære her i huset, både til morgenmad med ost på og til at have med til frokost med salat, pålæg,tomat, agurk og peberfrugt i.

Heidi  -  2007-07-21 14:30:13
Bollerne er selvfølgelig fryseegnede