Mandarinkage med kvarkcreme

Mandarinkage med kvarkcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Mandarin

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : MarianneC

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
150 g.mager kvark
4 spsk.olie
1 æg
50 g.sukker
200 g.hvedemel
0.5 tsk.bagepulver
 
 Fyld:
470 g.mandariner fra dåse
750 g.mager kvark
250 g.creme fraiche
1 brevvanillebuddingpulver (100 g)
1 tsk.bagepulver
3 æg
100 g.blødt smør
150 g.sukker
1 spsk.citronsaft
1 tsk.reven citronskal
 
 Til formen:
 Smør
 
 Drys:
 Flormelis
 
Opskrift:
Hæld kvarken op i et rent viskestykke, lad den dryppe af og klem den forsigtigt med hænderne. (Dette er kun nødvendigt, hvis kvarken er for tynd/flydende). Bland kvarken med olie, æg, sukker, mel og bagepulver og ælt det til en dej - den må ikke være for klistret.

Varm ovnen op til 180 grader.

Smør springformen.

Fyldet: Hæld mandarinerne i en sigte og lad dem dryppe af. Rør kvarken i en skål med cremefraiche og rør derefter vanillebuddingpulver og bagepulver i.

Skil æggene. Pisk æggeblommerne skummende med smør og sukker, og rør det i kvarkmassen. Pisk æggehviderne stive med citronsaft og citronskal og fold det forsigtigt i kvarkmassen; skær ca. halvdelen af de afdryppede mandarinfileter i små stykker og bland dem i.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, beklæd springformen med dejen og tryk den højt op ad kanterne; fyld kvarkmassen i og arrangér de resterende mandaringer dekorativt på toppen af kagen.

Bag kagen i ovnen i ca. 60 minutter, tag den ud, lad den lige svale af. Tag den ud af formen og lad den blive helt kold. Servér kagen med et drys flormelis.

Tips:

Utrolig lækker, frisk kage. Smager lidt henad cheese cake / citronfromage.





karakterer:
Opskriften er vist 9872 gange,
og udskrevet 118 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu