Fiskesuppe med rejer

Fiskesuppe med rejer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Merete

Indsendt :



Ingredienser:
 Lidtolie eller smør
1 finthakket løg
1 fedhvidløg
3 dl.fiskeboullion
1 ds.flåede hakkede tomater
2.5 dl.fløde
1 lille dåse ferskner eller melon
2 tsk.karry
200 g.optøede rejer
 
Opskrift:
Karry svitses i smør eller olie. Det finthakkede løg klares i blandingen. Det er vigtigt, at løgstykkerne ikke bliver brune, da det ødelægger smagen. Fiskeboullion, fløde og finthakket hvidløg tilsættes. Tomaterne tilsættes og suppen koger op i 5 min. Rejer og fersken/melon skåret i mundrette stykker tilsættes og varmes i suppen - suppen må IKKE KOGE efter rejer og ferskner er tilsat, da fersknerne bliver smattede og rejerne seje.

Tips:

Suppen er utrolig nem at lave. Alt i alt tager den ca. 20 min at lave. Jeg selv krydrer den med langt mere hvidløg - 4-6 fed hvidløg - og 4 tsk. karry, og evt. også chili. Men opskriften er faktisk meget børnevenlig, da den ikke er voldsomt stærk, og jeg er endnu ikke stødt på nogen som ikke kan lide den.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (24 stemmer)

Opskriften er vist 29743 gange,
og udskrevet 1076 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-10-03 17:10:28
Den er så børnevenlig at selv min kæreste som ikke kan lide fisk eller tomater er helt vild med den ! Har serveret den til to selvskabsmiddage og folk har rost den til skyerne. Og så er den dejlig nem at lave. Topkarakter herfra :)

  -  2010-09-22 10:36:19
Der er ikke noget sundhedsskadeligt ved at varme retten op dagen efter. Men hverken ferskner eller rejer bliver voldsomt gode af det (rejerne bliver seje og hårde og fersknerne smattede). Tag evt. en portion suppe fra inden du putter rejer og ferskner i, og gem lidt rejer og ferskner ved siden af til næste dag!

lilsøs  -  2010-04-14 01:24:09
kan det varmes op igen dagen efter?

Astrid  -  2007-10-17 10:49:52
Fantastisk suppe, selv min datter på 11måneder er helt vild med den. Så bønevenlig kan man ihvertfald godt kalde den.

  -  2007-07-27 13:42:16
Prøv at hælde ca. ½-1 dl af saften fra ferskenen med i suppen, sammen med tomaterne. Det er virkelig lækkert.

Anita  -  2007-07-13 17:23:00
Man kan sagtens bruge fedtfattig "fløde", fx. cremfine eller becel. Super god suppe