Mormors Hvedebasse

Mormors Hvedebasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sabrina Hjarsø

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.hvedemel
2 tsk.salt
50 g.gær
6 dl.sødmælk
50 g.margarine
 Lidtsukker
 
Opskrift:
Gær blandes med lidt sukker.
Margarine smeltes og blandes med mælk. Når det er lunkent, kommes det ned i en skål sammen med salt, gær og mel. (Dejen skal herefter hæve, til den er to gange større.)

Efter hævningen formes dejen til en ”kugle”, og placeres på en bradepande med bagepapir. (Dejen skal efterhæve til den ikke bliver større.)

Bagetid:
Bassen er færdig når den er gyldenbrun og når dejen ikke hænger fast på pinden man stikker ned i.



Tips:

Hvedebassen serveres efter afkøling. (Må godt være lidt lun).


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)

Opskriften er vist 3326 gange,
og udskrevet 61 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sabrina Hjarsø  -  2007-07-09 21:56:08
(Bages i 220 grader på midterste rille.)