Kartoffelbagt mørksej med krydderurter

Kartoffelbagt mørksej med krydderurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Mørksej

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kartoffelbagt mørksej med krydderurter, billede 4 Kartoffelbagt mørksej med krydderurter, billede 1 Kartoffelbagt mørksej med krydderurter, billede 2 Kartoffelbagt mørksej med krydderurter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6-800 g.mørksejfilet
 
 Bund:
1 rødløg
1 porre
 olie
 salt
 peber
 
400 g.kartofler
 krydderurter(basilikum persille dild eller en blanding heraf)
1 æg
 lidt kogevand
 
 Kaperssauce:
3 dl.fiskefond (evt. 2/3 terning og 3 dl vand)
1 dl.fløde
1 spsk.sennep
1 spsk.hele kapers
 
Opskrift:
Bund af løg og porre:
Snit løg og porre, og svits grønsagerne i olie et par minutter. Krydr med salt og peber.

Kartoffelmos:
Start med at koge 400 g kartofler i usaltet vand (så er de lettere at mose). Mos kartoflerne med æg, friske, hakkede krydderurter, salt og peber samt lidt af kogevandet fra kartoflerne. Mosen må ikke blive for tynd.

Mørksejfileter: Mørksejfileterne foldes, så de er ensartede i tykkelse. Placér dem i et smurt, ildfast fad, og krydr med salt og peber. Kartoffelmosen fordeles over fileterne, og retten bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 12 min.

Kaperssauce:
Fiskefond og fløde koges ind, til saucen får en passende konsistens. Den smages til med sennep og hele kapers.

Retten serveres med brød og en grøn salat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 34273 gange,
og udskrevet 989 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

line  -  2012-01-12 19:54:37
lave det her til aften og det smagte okay. jeg lave et helt kg kartofler og mossen var der ikke en finger og sætte på, sagde kærsten, kom også knul selleri i grønsagerne så der var noget mere fyld og det var ikke dårligt, have bare kommet lidt for meget peber i :( men det er da ikke sidste gang jeg laver denne ret :)

marjanne  -  2007-10-15 19:22:53
opskrifteb mangler at skrive hvor længe det tager at koge fonden ind! nu er fisken færdig men saucen!!!! nej den får aldrig en god konsistens , og kartoffelmos af 400 gr kartofler rækker som fanden i helvede , det kan slet ikke dække det hele!

Rikke  -  2007-09-19 20:56:29
Rigtig god, men fisken skal jo på dunden af fadet. nem at lave tager bare lidt tid