Skindstegt laks med thaimarinade

Skindstegt laks med thaimarinade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet med skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.laksefilet med skind
1 spsk.rapsolie
 salt
 peber
1 cm.frisk ingefær
1 fedhvidløg
1 bdt.forårsløg
0.5 chili
2 tsk.rørsukker
2 spsk.sojasauce
2 lime saft heraf
4 kaffirlimeblad
 
 Sprød salat:
1 satathoved
4 tomater
0.5 dl.peanuts
1 lille bdt. frisk koriander
 
 Tilbehør:
 Kogte jasminris
 
Opskrift:
Skrab skællene af laksefileten med en gaffel.
Skær fileterne i 4 ens stykker. skær små snit i skindet.
Varm olien op på en slip let-pande, og læg multestykkerne på panden med skindsiden nedad. Rør ikke ved fisken de første 2 min. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sek., hvorved hele skindsiden får kontakt med panden. Lad fisken stege videre ved middelhøj varme, til skindsiden er gyldenbrun, vend dem om, og steg på den anden side i ca. 3 min. Krydr med salt og peber.
Hak ingefær og hvidløg fint. Skær forårsløg og chili i tynde skiver.
Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen, og bland ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kaffir-limeblade i.
Skyl og tør salaten. Snit den fint, og anret den på et fad.
Skær tomaterne i tern, og hak peanuts groft. Drys begge dele over salaten.
Anret den stegte laks på salaten med skindsiden opad - skindet spises med. Hæld marinaden over fisken, og drys med frisk koríander.

Servér med kogte ris.



Tips:

I stedet for laks kan du anvende multe, ørred, rødfisk, torsk eller victoriabars - med skind. Energi pr. person: 2600 kJ (620 kcal) Protein: 35% Kulhydrat: 49 % Fedt: 16 % (10 g)





karakterer:
Opskriften er vist 16369 gange,
og udskrevet 239 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu