|
600 | g. | laksefilet med skind600 g. laksefilet med skind | 1 | spsk. | rapsolie1 spsk. rapsolie | | | salt salt | | | peber peber | 1 | cm. | frisk ingefær1 cm. frisk ingefær | 1 | fed | hvidløg1 fed hvidløg | 1 | bdt. | forårsløg1 bdt. forårsløg | 0.5 | | chili0.5 chili | 2 | tsk. | rørsukker2 tsk. rørsukker | 2 | spsk. | sojasauce2 spsk. sojasauce | | | saft af 2 limefrugter saft af 2 limefrugter | 4 | | kaffirlimeblad4 kaffirlimeblad | | | | | | Sprød salat: Sprød salat: | 1 | | satathoved1 satathoved | 4 | | tomater4 tomater | 0.5 | dl. | peanuts0.5 dl. peanuts | 1 | | lille bdt. frisk koriander1 lille bdt. frisk koriander | | | | | | Tilbehør: Tilbehør: | | | Kogte jasminris Kogte jasminris | | | |
| |
Skrab skællene af laksefileten med en gaffel.
Skær fileterne i 4 ens stykker. skær små snit i skindet.
Varm olien op på en slip let-pande, og læg multestykkerne på panden med skindsiden nedad. Rør ikke ved fisken de første 2 min. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sek., hvorved hele skindsiden får kontakt med panden. Lad fisken stege videre ved middelhøj varme, til skindsiden er gyldenbrun, vend dem om, og steg på den anden side i ca. 3 min. Krydr med salt og peber.
Hak ingefær og hvidløg fint. Skær forårsløg og chili i tynde skiver.
Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen, og bland ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kaffir-limeblade i.
Skyl og tør salaten. Snit den fint, og anret den på et fad.
Skær tomaterne i tern, og hak peanuts groft. Drys begge dele over salaten.
Anret den stegte laks på salaten med skindsiden opad - skindet spises med. Hæld marinaden over fisken, og drys med frisk koríander.
Servér med kogte ris.
Tips:
I stedet for laks kan du anvende multe, ørred, rødfisk, torsk eller victoriabars - med skind.
Energi pr. person:
2600 kJ (620 kcal)
Protein: 35%
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 16 % (10 g)
|