Oprindelig (den du ved nok) kage fra 1984

Oprindelig (den du ved nok) kage fra 1984, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 20 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Penerelle

Indsendt :


Oprindelig (den du ved nok) kage fra 1984, billede 4 Oprindelig (den du ved nok) kage fra 1984, billede 1 Oprindelig (den du ved nok) kage fra 1984, billede 2 Oprindelig (den du ved nok) kage fra 1984, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3.75 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
4 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Kakaoglasur:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
7 spsk. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
3 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
375 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Pisk sukker og æg til en godt. Mel, vanille, kakao og bagepulver blandes godt sammen, og hældes i dejen skiftevis med mælken. Til sidst røres det smeltede, og delvis afkølede smør i.

Bages i en (ca.28 x 41 cm) bradepande med bagepapir i, ved 190 grader C. alm. ovn i ca. 20-25 minutter. på nederste rille i ovnen.

I mens laves glasuren. Alle ingredienserne kommes i en gryde og varmes igennem under omrøring. Tages af blusset og køler af i gryden.

Når kagen er afkølet - behøver ikke blive kold - smøres kakaoglasuren på hele overfladen.

Tips:

kagen kan laves mælkefri, ved at bruge nutanas plantemargarine (er bagefast nok) og erstatte mælken med ris- havre- eller sojamælk.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Den du ved nok

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (103 stemmer)

Opskriften er vist 296744 gange,
og udskrevet 7287 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 42899 (10214 kcal)
KJ pr. Pers. 2144 (510 kcal)
Vægt ialt 2766 gram
Vægt pr. Pers. 138 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1550 KJ (369 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 19.1 gram
Kulhydrat 46.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Brandborg  -  2021-01-06 07:59:44
Jeg erstatter altid kaffen med cacaomælk, da flere i familien ikke kan lide kaffe, smager bare rigtig godt 😋

  -  2016-07-13 16:28:47
25 minutter virkede ikke engang for mig, jeg blev nød til at bage den i 36 minutter før den blev helt færdig og 50 g. Ekstra kokos fordi ellers blev glasuren for flydende. Men ellers super lækker kage :)

Hatten   -  2016-01-29 09:06:55
Varm mælken med smøret til kagen, så smuldrer den næsten ikke!

Charlotte   -  2016-01-07 19:38:02
Rigtig lækker kagen. Bagt siden jeg var lille. Nem og smager ikke af kaffe. Det gør den til gengæld luftig. Og nej skader slet ikke af at komme i fryseren. Bagetid prøv efter 15 min at stikke en gaffel ned midt i. Er gaflen ren når du tager den op så er kagen færdig.

  -  2015-11-11 11:04:46
Vil det blive for meget, hvis man hakkede nogle lidt større stykker chokolade og puttede det i eller ville det ikke smage godt i denne kage? :) Og hvor lang tid skal den ha i ovnen, hvis man hælder den over i to mindre bageforme?

Rikke  -  2015-10-18 22:45:17
Rigtig god kage - tror den originale opskrift hedder Moskaruter, for jeg har en opskrift fra min mormor, der ligner denne til forveksling :-p Og tilsyneladende kommer bagetiden i høj grad an på ovnen, for flere skriver, at kagen skulle have mere end 25 min. Ikke med min nuværende ovn, 25 min., til trods for at jeg altid sætter den ind i en kold ovn (ok, så måske 30 min.) og min bradepande er tyk. I den gamle ovn jeg har bagt den i skulle den til gengæld altid have 1 time...

  -  2015-09-24 19:04:24
Det er den jeg altid bager..her hedder den GUF GUF KAGEN. ...

Tenna  -  2015-09-24 11:27:33
Kan kagen fryses uden problemer, og tages op efter en lille uge uden problemer ?

Sandra  -  2015-08-15 15:33:28
Jeg brugte sukrin i stedet for sukker! Og sukkerfri kakao. Og den smagte stadig mægtig syndigt! Vil prøve at bage den med mandelen næste gang!

Diana  -  2015-07-30 07:24:06
Kan man lave den uden kaffe

Lone  -  2015-07-04 19:48:50
Kagen er fantastisk 8 stjerner... Kommer den lige i fryseren bliver den endnu mere fantastisk 10 stjerner... Kagen bliver mere fast og smuldre ikke.

Joshua Djarling  -  2015-05-23 21:23:23
Super god 5 stjerner

  -  2013-10-21 10:34:52
hvis man fryser kangen i et døgn før den skæres smullere den ikke og er lige så lækker og saftig

MJ  -  2013-10-13 12:12:31
Har du nogen idé til hvor meget jeg skal skære ned på opskriften, hvis jeg skal bage den i en lille bradepande? :-)

  -  2013-03-20 19:20:44
SKØN KAGE MIN MAND ELSKER DEN

Dorte  -  2013-01-30 11:22:54
Namnam og så et lille drys hakkede mandler i glasuren

louise  -  2012-07-29 15:14:55
Har lige bagt denne kage, og uhm den er så god.

Nina  -  2012-02-18 21:09:20
Så har vi bagt den igen igen :-) altid den bedste. Vi bruger havregryn istedet for kokos for fødselaren kan ikke li det bare et fif til andre der ikke er pjattet med kokos

Maiken  -  2012-02-18 09:48:44
Kagen SKAL netop ikke være kold når man smører glasuren på - så bliver den bedst. I øvrigt en god detalje forneden til dem der ikke kan tåle laktose.

Mette og Philip  -  2011-10-19 13:15:38
Nu har vi bagt kagen. Den fik 29 min. i ovnen. Nu venter vi bare på at den køler af. Glæder os mums så er der kage.

Vibeke  -  2011-08-14 14:36:13
Det er nøjagtig den samme som den opskrift jeg havde i '84. Helt fantastisk!!! Tusnd tak!! Jeg bagte den i alm. ovn ved 200 grader (i en lidt mindre bradpande, så den blev en del højere). Den fik godt en time i ovnen og den blev perfekt!

kasper tolle  -  2011-01-21 14:31:28
den smager rigtigt godt har bare løsr til at bage den altid....:D kærlig hilsen kasper tolle

TSS  -  2010-12-25 15:08:53
Bagte den for første gang idag.. Og intet gik galt.. Super velformuleret opskrift (og ja den skal dog have lidt ekstra tid i ovnen..) Jeg valgte at komme hakkede mandler i selve kagen, samt tage den lidt tidligt ud af ovnen, putte glasuren på, og derefter sætte den i ovnen igen (ca.5-10 min).. :-) Men ANBEFALES helt sikkert!

Lise Heimann  -  2010-10-16 16:37:49
Det er jordens bedste kage.. Er vokset op med den her kage - var et hit i skolen. Den er stadig et hit, og alle elsker den. Nem kage at bage, så alle burde kunne lave den. :)

Lilian  -  2010-09-09 13:05:35
-Hvor blev jeg glad da jeg fandt opskriften,-min den gamle (opskrift) var blevet væk, ja denne kage har glædet mange i årenes løb både børn og voksne :)

Karina  -  2010-04-29 10:01:37
Bagte kagen i går og den er bare super lækker men den skulle have meget mere end 25 min... Jeg lagde faktisk 25 min oveni...

Tulle  -  2010-03-18 13:55:00
uhmmmmm den er rigtig lækker og luftig.. og så er den nem at lave. lige noget for mig.

Anette  -  2010-02-15 16:02:16
Elsker bare denne kage mumse mums

Anette  -  2010-02-15 16:01:21
Smørret i selve kagen kan erstattes af eks. Kærgården steg og bag (ikke glasuren)

Hnie 08/09  -  2009-05-07 17:36:44
En god kage, den ligger godt i de sultne efterskoleelevers maver. Tak for denne velsignede kage, som vil blive bagt af mange lykkelige elever mange år frem! :) Hilsen Hnie 08/09

Per  -  2009-05-02 11:13:05
Vi bagte kagen i alm. ovn, og den skulle vist have haft lidt mere end 25 minutter, så tiden er måske til varmluftsovn?

Camilla H. Poulsen  -  2008-10-02 10:48:05
Den er bare den bedste kage... Mums.. den ligger godt i maven :-)

heidisigaard  -  2007-10-02 16:47:54
det er også den opskrift jeg har, næsten da, i min skal der bare 3 spsk kakao i glasuren. den er rigtig god bager den tit

OPERA  -  2007-08-28 11:39:39
Glemte at sige at det er den eneste opskrift der du'r. Smager himmelsk.

OPERA  -  2007-08-28 11:38:24
Ja du har ret det er den originale opskrift, som jeg også fik i 1984. Jeg kan se at du også har puttet 40 gr mere kokosmel i