Jordbær-rabarber-marmelade

Jordbær-rabarber-marmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Marmelade

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Marie-Louise

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.friske eller frosne jordbær
1000 g.rabarber
5 dl.appelsinjuice
1-2 stænger vanilje
2000 g.sukker
 saften og fintrevet skal af 1-2 citroner
 
Opskrift:
Skyl jordbærrene og fjern blomsten, medmindre bærrene er frosne, skyl også rabarberne, fjern toppen og bunden og skær rabarberne "stængerne" i skiver.

Hæld juicen i en gryde sammen med jordbær og rabarber og kog det i 20 min, eller til rabarberne er møre.

Flæk vaniljestænger på langs og kom stængerne og marven i gryden sammen med sukker, citronsaft og - skal . lad det koge yderligere 10-15 min.

Skum evt. marmeladen af og hæld den kogende marmelade på skoldede glas eller krukker. hvis marmeladen skal holde mere end 2 uger skal der tilsættets atamon.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbær-rabarbermarmelade

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 22458 gange,
og udskrevet 651 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jørn Roskær  -  2011-07-01 19:34:38
Lavede den med hindbær og rabarber, limesaft istedet for citron, det blev super lækkert.

  -  2009-07-07 08:46:11
Den bedste jordbær/ rabarber-marmelade til dato...