Masala Chai (indisk the)

Masala Chai (indisk the), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 kopper

Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Diverse varme drikke

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt af : Astrid

Indsendt :



Ingredienser:
2 kopvand
2 kopmælk
2 stykker hel kanel (knæk den hele kanel du køber i stykker)
2 grønne hele kardemommefrø
4 hele nelliker
3-4 sorte peberkorn (kogt 3-4 min)
2 tsk.sort the (f.eks. Darjeeling tea)
 
Opskrift:
Kog mælk og vand op tilsat krydderierne, skru ned og lad det simre ca. 10-15 min. Smag til med sukker efter eget ønske. Server


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 16187 gange,
og udskrevet 280 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

PPP  -  2012-10-13 14:48:41
krydderiblanding skal bare i vandet. Så vidt jeg ved skal man lade vandet koge i noget tid med krydderierne, sukker og the posen. Der efter skal man så hælde mælk og lade det koge, man skal tage the af før den koger over.

Marie  -  2012-03-19 22:37:23
Jeg spørger muligvis dumt - skal den færdige krydderiblanding i væsken som den er, eller skal den i en thepose?

  -  2008-09-06 18:41:39
Jeg kogte den med støre mængder af krydderierne.... supert! Mættende te :o)

Shankar Jan Tejblum  -  2008-07-06 13:02:43
Jeg har drukket masala chai med ingefær, og selvfølge med de andre krydderier som beskrevet, det er bar godt, den er maget mere popurlær i nord Indien især

krista  -  2007-10-23 20:39:21
Jeg har lært hjemmefra at mælken først skal i når vandet med the, krydderier og sukker har kogt op i ca 2 min... derefter skal det koges op igen med mælk og koge ca. 2-4 min. pas på, mælken gør at det hurtigt koger over... :-)