Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gulerodsboller Diabetes I

Gulerodsboller Diabetes I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Gulerodsboller Diabetes I, billede 4 Gulerodsboller Diabetes I, billede 1 Gulerodsboller Diabetes I, billede 2 Gulerodsboller Diabetes I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

250 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1.5 dl. Solsikkekerner 1 dl. 60 gram
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:

Gulerødderne skrælles og rives groft.

Rør gæren ud i det lunkne vand. Det hele blandes og æltes godt. Hæver lunt og tildækket med et viskestykke ca. 1 time.

Formes til 24 boller. Hæver 20 minutter.

Pensles med æg og bages ved 210 grader C. alm. ovn i 20 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (72 stemmer)

Opskriften er vist 129689 gange,
og udskrevet 4522 gange.


Energi:
KJ total 19160 (4561 kcal)
KJ pr. stk. 798 (190 kcal)
Vægt ialt 2040 gram
Vægt pr. stk. 85 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 939 KJ (223 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 39.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Susannelassahlmin  -  2018-11-04 16:01:34
De er super gode og lækre svampede inden i. Det er ikke sidste gang jeg har bagt dem 😊


  -  2016-11-21 12:35:01
Forstår ikke opskriften ?? 1000 g. hvedemel er da ikke til diabetiker ??! Det påvirker jo blodsukkeret på samme måde som hvid sukker...


  -  2016-06-27 23:04:51
Brød af hvedemel er IKKE velegnet til diabetikere !


Dorthe  -  2015-12-07 11:26:07
Lækre boller. - eN succes hos mine gæster!


  -  2015-01-07 12:20:58
Jeg har brugt havregryn og mindre hvedemel


brgoldau  -  2013-01-20 15:47:21
Lækkere boller og dem skal jeg bestemt bage igen. Bollerne er lidt svampet og de mætter godt. 1 bolle vejer ca 80 gram efter opskriften, mine boller vejer ca 55 gram, manden skal jo passe lidt på vægten, han har diabetes 2. Tusind tak for en kanon opskrift og smiler


brgoldau  -  2013-01-19 19:28:37
bollerne ser bare rigtig lækker ud og dem er jeg ved at bage nu og glæder mig til at smage en eller 2 og smiler


Trine  -  2012-09-13 20:12:39
Super skønne. Hele familien elsker dem. Solsikke kerner blev skiftet med havregryn. Det blev de ikke værre af.


  -  2012-07-23 16:29:16
jeg har lige lavet dem glæder mig til og smage dem har smid 850 gram mel i og 150 gram havregry plus 40 gram hørfrø så nu må vi se hvad det bliver til


skovdal  -  2011-09-14 16:23:01
Jeg bager meget og kan helt sikkert anbefale denne opskrift. Jeg bruger den som grundopskrift og putter forskellige ting i fra gang til gang. Men laver den dog altid som franskbrød.


Merethe :)  -  2010-09-28 12:23:28
Åhhh, hvor er de altså bare gode. Jeg er forholdsvis ny i bage-branchen, så jeg er ofte ude for mislykkede "stenboller". Men de her er perfekte. Tusind tak for en kanon opskrift :)


Maria  -  2010-08-13 14:49:25
Tilføjede lidt ekstra solsikkekerne, ekstra salt samt 1 dl. græsk yougurt brugte 550 g hvedemel, 200 gram havregryn og 300 gram groft hvedemel Sunde og lækre boller!


Marie  -  2010-03-09 08:16:34
Super go`e med basilikum pesto og lidt mere salt end angivet i opskriften Prøv det 10 fra mig


Stine  -  2010-01-03 11:19:03
Virkelig gode boller. Jeg tilsat 200 gram havregryn og kun 600 gram mel, så dejen var klistret, da de havde hævet brugte jeg 2 skeer til at forme dem. De blev luftige og super gode.. De bedste boller jeg har smagt.. Topkarakter


Louise  -  2009-10-04 17:09:30
Har lige lavet denne opskrift uden solsikkekerner.. Og wow de blev fantatiske.. Helt svampet og gode.. Tror ikke det havde gjort noget der var lidt mere salt i... Men kan varmt anbefale dem..


Line  -  2009-03-24 17:11:28
syes det er nogle gode og nemme boller. de er også rigtig gode, hvis man erstatter en del af hvedemelet med både havregryn (indeholder mange kostfibre) og fuldkornsmel eller speltmel. jeg plejer at komme lidt mere salt i, så smager de af mere! :)


sus  -  2009-03-08 18:40:12
Kanon gode boller..nemme at lave og børnene er vilde med dem..mums


sandie05  -  2009-02-14 13:59:06
det er nogle rigtig dejlige boller. Havde en veninde på besøg som har diabetes, hun var hel vilde med dem, ville have opskriften med hjem


pernille  -  2008-11-17 13:46:13
jeg synes bollerne er kedelige og smager af ingenting?


Væderen  -  2008-08-02 18:48:42
De er bare rigtig rigtig gode og så er de sunde for os alle sammen


Lonni  -  2008-06-23 10:36:58
super gode boller og nemme at lave, er også gode hvis man udskifter ca. 400 g mel med fulkorns mel.


Jonna  -  2008-01-03 08:35:59
Diabetikere bør udskifte hvedemelet med hvidhvede for at opnå et højere fiberindhold.


Lisbeth  -  2007-12-06 14:16:07
Det er bare nogle rigtig gode boller, også selvom de har været en tur i fryseren... så velbekommen


martine  -  2007-08-06 11:31:18
kan de fryses ned?


martine  -  2007-08-06 11:30:46
kan du fryses?


Pernille  -  2007-05-30 14:18:55
Man behøver ikke solsikkekerne vel?


Mona Pedersen  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolige nemme og lækkere


mie  -  0000-00-00 00:00:00
de er rigtig lækre, også uden solsikkekerner