Braiseret ananas med mandler, rosiner og appelsin

Braiseret ananas med mandler, rosiner og appelsin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Ananas

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Homemade

Indsendt :



Ingredienser:
1 ananas
 lidtsmør
2-3 spsk.rørsukker
 saft af tre appelsiner
2 spsk.mandler smuttede og ristede
2 spsk.rosiner
 lidtcognac (behøver ikke men giver en mere fyldig smag)
 lidtplukket mynte
 
Opskrift:
Skræl ananassen og skær top og bund af. Skær 4 tykke skiver af den, stik midden (stokken) ud af hver skive, så har du 4 anasringe.
Varm en stor gryde op og kom smør og ananasringene heri og brun dem ved moderat varme, ca. 2 minutter på hver side. Tag dem på af gryden og stil dem til side.
Kom rørsukkeret i gryden og lad det smelte til en gylden karamel. Hæld appelsin saften og 1 dl vand på og kog væsken ind, til den begynder at blive tykkere.
Læg ananasringene tilbage i gryden og tilsæt mandler og rosiner. Smag til med congac og lad det simre i nogle minutter.

Læg ananasringene på tallerkener og hæld saucen over. Fordel mandler og rosiner på hvert stykke.
sever f.eks med et stykke mokka-is eller en anden form for creme-is, der smider fedme og kulde til den lune ananas.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5927 gange,
og udskrevet 137 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu