Humus med ristet lammekød

Humus med ristet lammekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Humus med ristet lammekød, billede 4 Humus med ristet lammekød, billede 1 Humus med ristet lammekød, billede 2 Humus med ristet lammekød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Humus:
400 g.kikærter
 bouillonterning
 salt
 
2 dl.god olivenolie
 vand
3-4 fedhvidløg
3 spsk.tahin
1 dl.citronsaft
1 knsp.cayennepeber
0.5 tsk.paprika (delikatesse/mild)
 salt
 
 Ristet lammekød:
500 g.hakket lammekød (eller tern)
1-2 fedhvidløg
0.5 tsk.garam Marsala
1 knsp.stødt kardemomme
0.5 tsk.stødt spidskommen
1 tsk.salt
 peber
 
 Pynt:
 olivenolie
 skivede sorte eller grønne oliven
 evt.hakkede soltørrede tomater
 
Opskrift:
Kikærter udblødes 24 timer i rigeligt vand.

Udblødningsvandet hæles fra og kikærterne skylles under rindende vand og koges møre ca. 1 time i nyt rigeligt vand. Evt. med lidt salt eller en bouillonterning. Efter endt kogning skylles kikærterne i koldt vand.

Hæld kikærterne i en foodprocessor sammen 3-4 fed hvidløg, olivenolie, tahin og halvdelen af citronsaften. Blend det hele sammen, tilsæt vand efter behov. Afhængig af foodprocessorrens kapacitet kan det være nødvendigt at blende portionen af flere omgange.

Nogle foretrækker en meget fint blended humus, som måske oven i købet er passeret igennem en sigte, andre den lidt grovere.

Når massen er blendet sammen til den konsistens du foretrækker, smages den til med cayennepeber, mild paprika og salt og evt. lidt mere citronsaft. Men pas på med citronsaften.


Ristet lammekød:
Varm en pande godt op uden fedtstof og læg en tredjedel af det hakkede lammekød på. Lad det stege til det får skorpe før du vender det rundt. Rist det godt igennem og skil det fra hinanden med en træspatel undervejs i stegningen. Når det ristet helt sprødt tages det af varmen og krydres med salt og peber, garam marsala, spidskommen, kardemomme og knust hvidløg. Proceduren gentages indtil alt kødet er stegt/ristet.

Anretning:
Læg humussen i en ring på tallerkenen. Med en ske laves en ’grøft’ eller fordybning hele vejen rundt. Hæld lidt olivenolie i fordybningen og pynt med oliven og tomater. Til sidst drysses lidt paprika over. Læg det ristede kød i ringens centrum.

Spis det med varme pitabrød, Naanbrød eller andre seje brødtyper til.





karakterer:
Opskriften er vist 30148 gange,
og udskrevet 442 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-17 09:13:12
Superlækker Humus. Jeg gav min svigermor lidt af portionen, og hun har bedt mig lave mere efter samme opskrift. Det er virkelig en ros! ;-)

  -   2007-06-19 08:13:44
Jeg kunne ikke finde tahin i mit supermarkede så jeg tilsatte 1 dl. sesamolie, thain er jo en sesampasta.