Summerbird Flødeboller Luksus

Summerbird Flødeboller Luksus, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 25 stk.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Anne

Indsendt :



Ingredienser:
60 gram Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
80 gram Glukosesirup 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
100 gram Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Ren rå marcipan
350 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Marcipanen rulles ud ved hjælp af lidt flormelis, så den er ½ cm tyk, udstikkes herefter med et snapseglas eller lign. (35mm i dia.) De små bunde vendes i smeltet chokolade og stilles på køl.

Kog vand, sukker glukose og vaniliekorn uden låg i ca 20 min (temperatur på 117 grader). Pisk æggehviderne næsten stive med 2 spsk sukker. Hæld sukkermassen langsomt over æggehvidemassen under piskning. Pisk videre i ca 8 min. Sprøjt massen på de små marcipan bunde (brug en sprøjte pose eller en plastik pose og klip et lille hul i hjørnet).

Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i ca 1 time, herefter kan de overtrækkes med chokolade, (pas på chokoladen ikke er for varm så smelter sukkermassen). Dup evt chokoladen på med en madpensel.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (34 stemmer)

Opskriften er vist 68808 gange,
og udskrevet 1664 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16992 (4045 kcal)
KJ pr. stk. 679 (161 kcal)
Vægt ialt 968 gram
Vægt pr. stk. 38 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1755 KJ (417 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 25.2 gram
Kulhydrat 42.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mette  -  2016-07-13 12:12:51
Kan jeg bruge glukosepulver, istedet for glukosesirup?

  -  2015-10-08 21:13:11
Hvor længe kan de holde sig??

anne  -  2015-10-08 14:55:30
Hvor længe kan de holde sig

Mulle  -  2013-09-08 20:09:43
Har prøvet opskriften for første gang. Det gik fint indtil der skulle chokolade på. Jeg vil klart anbefale at bage bundene for sig selv. Putte skum på og bage igen FØR der puttes chokolade på. Ellers er det slet ikke til at styre - og resultatet bliver ikke pænt :o)

Anders T  -  2012-02-17 16:12:10
Bare lige for at slå det helt fast. Sukker/glucose-massen skal simre uden låg i ca. 20 min (jeg plejer at stoppe omkring 18-19 min). Når massen er færdig har den en temperatur på ca. 117grader. Jeg har dog aldrig selv benyttet et thermometer, blot ladet det simre små 20min. Har lavet opskriften mange gange efterhånden, og det bliver til nogle sindsyg gode flødeboller. Put skumtoppene en times tid i køleskab inden de overtrækkes. Husk at overtrækschokoladen skal være tempereret så den ikke er for varm.

Maria  -  2011-08-05 14:35:35
det lykkedes 3 gang men da jeg endelig havde fået dem lavet!!..... MMMMmmm de aller, aler bedste flødeboller der overhovdet findes.Godt jeg ikke gav op:-)

Mette  -  2011-03-20 22:08:59
Det er VERDENS bedste flødeboller. Mums! Går aldrig tilbage til købeflødeboller. Og synes faktisk de var rimelig lette at lave. Brugte dog lidt mindre sukker end angivet og det var godt tror jeg.

Onkel  -  2010-12-22 21:06:25
Okey, jeg tror jeg har forstået det, kære Anne du får altså dumpekarakter får dårlig udførelse af opskriften, jeg har måttet smide 2 potioner ud nu... Man skal smelte vand, sukker glukose og vaniliekorn uden låg i ca 20 min til det når en temp på 117 grader

Onkel  -  2010-12-22 21:00:29
Jeg forstår ikke denne opskrift? min sukkerblanding blev nærmest til en gang bolsje masse. Er det forstået rigtigt at vand, sukker, glukose og vanilje kornene skal koges uden låg i ca 20 min med en snit temp på 117 grader?

NR  -  2010-12-08 21:21:16
Lyder lækre - Er der nogen der ved, hvor længe de kan holde sig?

  -  2010-01-27 16:25:53
glukose kan købes i kvickley i flydende form. står med sirup osv. 30,- for ½ liter

  -  2009-07-11 09:33:03
IKKE druesukker...

  -  2009-05-09 21:26:19
Jeg bruger glukose fra matas i pulverform, det koster ikke så meget og er rigtig godt;o)

  -  2009-04-16 13:51:53
jeg bruger druesukker fra Matas. Det virker fint hver gang.

Line  -  2009-03-14 17:25:53
Er der nogen der ved om glukosen skal være flydende eller om det skal være i pulverform? Og evt hvor man kan købe det henne?

Anne  -  2008-04-16 20:17:57
Jeh mener det er omkring 20 stk.:-)

Louise  -  2008-04-10 19:09:49
Er der nogle der ved, hvor mange flødeboller man får ud af sådan en potion?

Mette  -  2007-08-23 23:02:27
Hejsa! Når I har sprøjtet skummassen på bundene kan I stille "bollerne" i fryseren eller køleskabet i ca. 1 time - så er de faste nok til at få hældt chokolade over sig uden at "klaske" sammen. Alternativt kan I også lade være med at chokoladeovertrække bundene. Så kan I "bage" skumbollerne i ovnen ca. 5 minutter ved 180 grader - herefter er bollerne også klar til at få chokolade over sig. God fornøjelse.

HC  -  2007-07-31 21:19:56
Brug lidt smeltet husblas så er de ikke så bløde men pas på det bliver nemt skumfiduser istedet, hvis i bruger for meget husblas

Birgitte  -  2007-07-11 17:06:45
Hej Anne den lyder god,den prøver jeg.knus Birgite

Morten  -  2007-06-14 14:16:24
Mums! de er godt nok lækre. Jeg synes godt nok at fyldet falder lidt sammen når chokoladen hældes over, kender du en tricks til det? Det er ikke sidste gang at de skal spises!!