Den ruusiske kage

Den ruusiske kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt af : Ruus og Tao

Indsendt :



Ingredienser:
10 dl.kvark naturel (i Ruusland bruger man en skørost af oplagt mælk kaldet tvor og men kvark kan erstatte denne)
175 g.usal­tet smør
2.5 dl.sukker
4 æg
3.5 dl.creme fraiche 38%
50 g.smuttede hakke­de mandler
75 g.rosiner
1 vaniljestang
 
Opskrift:
Kvarken røres til en jævn masse.
Smørret røres blødt med sukkeret og æggene røres i, et ad gangen. Kvark, creme fraiche og smørblandingen rø­res sammen og varmes forsigtigt i en tykbundet gryde til lige under koge­punktet.

Konsistensen skal være glat og cre­meagtig.
Gryden stilles i en balje med koldt vand for at standse opvarm­ningen. Rør de øvrige ingredienser i og stil blandingen til afkøling i køle­skabet.

Når blandingen er blevet tyk, hæl­des den i en stor, ren urtepotte foret med et stykke opvredet ostelærred.
Ostelærredet foldes ind over massen og der lægges en tallerken over som pres, evt. med noget tungt ovenpå.

Stil urtepotten i en skål i køleskabet i 24 timer, indtil al væde er løbet fra. Vend den ud på et fad og dekorer evt. med rosiner.

Tips:

Pashka smøres på en anden kage - Kulitj - og bliver dermed til lækker, og meget mættende, mad.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (536 stemmer)

Opskriften er vist 14165 gange,
og udskrevet 163 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2011-05-10 13:00:19
den kage hedder "Pasha", den spiser man til påske.

Anni  -  2011-04-29 13:42:26
Kan man bruge et viskestykke i stedet for ostelærred?

Henrik P  -  2010-05-12 14:12:25
kagen har en dejlig konsistens og smager forrygende, tak for opskrift! :-)