Hakkebøf med let­stuvet porre og gåsefod

Hakkebøf med let­stuvet porre og gåsefod, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Kød:
600 g.hakket oksekød
 lidtsmør
 
 Grønt:
8 små nye porrer
 evt.lidt asparges­hoveder
1 fedhvidløg
1 dl.piske­fløde
1 hånd­fuld gåse­fod
 fint­revet skal fra 1/2 økologisk citron
 
 Rødt:
8-12 små tomater
2-3 fedhvid­løg
2 spsk.oliven­olie
2 kvistetimian
 
Opskrift:
Rødt: læg tomaterne i et ildfast fad og kom hvidløgsfed, timian og oliven­olie ved. Krydr med salt og peber og bag dem herpå ved 130 grader i godt 15 minut­ter.

Grønt: istandgør porrerne og kog dem herefter nogle minutter i letsaltet vand. Tag dem op, når de er bløde, men har bid. Læg dem i koldt vand og køl dem ned.

Dryp vandet fra og steg så porrerne i lidt brunet smør. Når de er blevet gyldne, kommes hvidløg og fløde på, og det indkoges stille og roligt.

Hak gåsefoden let og kom ved sammen med salt og peber.

PS: i denne stuvning kan der tilsættes aspargeshoveder.

Kød: form hakkekødet til fire klumper og tryk dem sammen til fine bøffer.

Steg hver bøf i smør på en pande godt tre minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

Server nu en bøf på hver tallerken og kom lidt porre drysset med citronskal og nogle tomater. Kog gerne nogle fine kartofler og kom dem ved.



karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 5711 gange,
og udskrevet 89 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu