Persillesuppe med rugbrødscroutoner

Persillesuppe med rugbrødscroutoner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 bdt.bredbladet persille
1 spsk.olivenolie
2 store hakkede løg
1 fedhakket hvidløg
2 store melede kartofler i terninger
1 l.hønse- eller grøntsagsbouillon
2 spsk.piskefløde
 salt
 peber
 
 Croutoner:
4 skiverristet rugbrød
150 g.mager rygeost eller mager flødeost fra Kirk
1.5 dl.hakkede blandede krydderurter fx af persille purløg basilikum og dild
 salt
 peber
 citronsaft
 
Opskrift:
Pluk persillebladene af stængler og vask begge dele. Hak stænglerne. Kom olie i en stor pande og sauter persillestængler og løg ved middelvarme i 10 min. kom så kartofler ved, skru ned og forsæt i 5 min. Kom bouillon ved og læg låg på. Småkog i 10 min til det hele er meget mørt.

Blancher de hele persilleblade i 10 sek. i kogende vand. Skyl straks efter i koldt vand.

Kom fløde ved suppen og lad den nå kogepunktet. Tag af varmen og kom de blancherede persilleblade i. Det hele blendes i en stor blender. Suppen bliver helt grøn. Smages til med salt og peber og kan varmes lidt igen men må ikke koge nu.

Serveres med ristede rugbrødstrekanter smurt med ost rørt med hakkede krydderur­ter.

Suppen skal spises frisktillavet og bør ikke gemmes.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 6093 gange,
og udskrevet 102 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu