Chocolat Coulant á la Jacob

Chocolat Coulant á la Jacob, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt af : Jacob

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fyld:
150 g.70% chokolade
1 spsk.knuste hele kaffebønner
2 spsk.Stærk kaffe eller espresso
2.5 dl.piskefløde
40 g.smør
100 g.stærk blåskimmelost. Gerne rochefort
 
 Dej:
10 Æggeblommer, pasteuriseret
100 g.70% chokolade
40 g.smør
80 g.sukker
70 g.hvedemel
 Evt.revet skal af en appelsin
 
 Pynt:
 sigtet flormelis
 
 Tilbehør:
 en god vanille is
 
Opskrift:
Fyld: til 12 stk.
Piskefløden bringes i kog sammen med de knuste kaffebønner, og kaffen, og fjernes straks fra varmen.
I den varme fløde kommes osten, skåret i små tern, og vendes indtil denne er smeltet.
Blandingen hældes igennem en si over 150g. chokolade og smørret. Der vendes i denne blanding indtil chokoladen er helt smeltet (en mælkepisker er god til at få blandingen gjort jævn).
Blandingen hældes i en beholder og stilles i fryseren i ca. 1-1½ time hvorefter den skulle være stivnet men ikke frossen. Der skæres nu kvadrater på ca. 3-4 cm., afhængig af størrelsen på ens udstikningsforme, og blandingen kan her efter stilles tilbage i fryseren indtil den skal bruges.

Dej: til 4 stk.
Til dejen piskes æggeblommer og sukker sammen, til blandingen har skiftet markant farve og taget væsentligt til i volumen, og blevet til æggesnaps.
I en anden skål kommes smør og 100g. chokolade. Smør og chokolade smeltes forsigtigt i mikrobølgeovnen, og røres sammen.
Chokoladeblandingen hældes i æggesnapsen lidt af gangen, mens der forsigtigt vendes rundt.
Herefter sigtes melet i dejen lidt efter lidt, mens det forsigtigt vendes i. Det er vigtigt at få en konsistens som hverken er for tyk eller for tynd.
Der kan evt. vendes revet appelsinskal med.


Tips:

Udstikningsformen skal være en rustfri stålcylinder med en diameter på ca. 6 cm. Denne form smøres på indersiden og der sættes bagepapir fast rundt på indersiden. Formen stilles nu på en bageplade med bagepapir på, og bunden dækkes med ½-1 cm. dej. Oven i denne dej stilles nu en af de frosne kvadrater af fyldet. Udstikningsformen fyldes nu op med dej så det dækker fyldet. Det er vigtigt at fyldet er halt omringet og dækket af dej, specielt i siderne, da fyldet ellers vil flyde ud. Desserten bages nu i en forvarmet 200oC varm ovn i ca. 15 min. Når desserten er bagt færdig tages den ud af ovnen og stilles på serveringstallerkenen. Her efter tager man en lille skarp kniv og løsner forsigtigt bagepapiret fra Udstikningsformen, og tager denne af, bagepapiret skulle nu være lige til at tage af. Der pyntes ved at si ligt flormelis over kagen og skære et lille ”lagkage stykke” i kagen, så noget af fyldet flyder ud.





karakterer:
Opskriften er vist 9288 gange,
og udskrevet 145 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-11-20 15:22:34
det smager vildt godt