Ægte pekingsuppe (meget stærk)

Ægte pekingsuppe (meget stærk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt af : Sofuspige

Indsendt :      Red:

Ægte pekingsuppe (meget stærk), billede 4 Ægte pekingsuppe (meget stærk), billede 1 Ægte pekingsuppe (meget stærk), billede 2 Ægte pekingsuppe (meget stærk), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
100 gram Bambusskud konserves 120 g. 1 dåse bambusskud indeholder ca. 280 g. drænet vægt.
2 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Shiitake svampe, tørrede
100 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
50 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
2 Spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

15 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
20 gram Risnudler
4 spsk. Vermouth. tør
3 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Kinesisk soya 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Sambal oelek Sambal oelek er en Chili paste
4 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rengør svampene og læg dem i blød i ca. 10 min i lunkent vand. Derefter skæres de i strimler. Kyllingen eller kalkun skæres ud i tern, det er vigtigt at de ikke bliver for tykke eller store. Bambusskuddene skæres ud på tværs i tynde strimler. Guleroden deles flere gange på langs og der skæres tynde strimer ca. 2 cm lange. Porren (det hvide) hakkes fint. Bland Vermouth, citronsaft, soya og Sambal Orlek i en skål.

Sæt en gryde på komfuret og tænd på højeste trin i 2 min, olien kommes i og dernæst kyllingen som steges til den er hvid. Dernæst kommes svampene i, lad det svitse i ca. 1 min. Tilsæt hønsebouillonen og Sambal Orlek blandingen og bambusskuddene, lad det koge ved middelvarme i ca. 10 min. tilsæt dernæst glasnudlerne og lad dem koge med i 2 min. Tilsæt piskede æggevide, mens der røres i suppen. Lav en jævning af majsstivelsen, og tilsæt til der er den ønskede konsistens. Flyder æggehviderne oven på, bliv da ved med at røre, de skal nok komme til at ligge i hele suppen. tilsæt porerne og gulerødderne, og suppen er færdig.

Tips:

Man kan med fordel skærer alle tingene op og fryse dem ned, da det tager langtid at skære alle tingene op hvergang, men hvis man skære til flere gange tager det ikke ret meget længere tid. God fornøjelse.


karakterer:
Opskriften er vist 280026 gange,
og udskrevet 7345 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (166 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4507 (1073 kcal)
KJ pr. Pers. 1126 (268 kcal)
Vægt ialt 2437 gram
Vægt pr. Pers. 609 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 184 KJ (44 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 0.6 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2021-07-11 19:49:48
Smager fantastisk, lavede dog suppen fra bunden. Kan absolut anbefales

  -  2021-01-09 09:49:52
Laver den ofte, smager himmelsk. Kan ligge en klat jasmin ris i bunden af tallerkenen hvis man gerne vil ha lidt kulhydrater

  -  2021-01-06 05:40:57
Skøn opskrift sofuspige, må prøve at lave den til familien næste gang :)

  -  2021-01-03 16:21:53
Vi er meget glade for denne opskrift. Jeg er blevet skuffet flere gange på restauranter. De kan slet ikke matche denne opskrift. Vi koger kyllingen og anvender suppen. Vi savner at kunne få den “glasagtige” legering, som de har i restauranterne. Nogle tip? En forkølelse er meget sjovere med denne ret!

Sofuspige  -  2020-11-19 07:59:47
Denne suppe sendte jeg ind for mange år siden (2007 eller 2008) og først nu hár jeg læst kommentarerne. Hvor jeg glad for ar den har glædet så mange.

M Rasmussen  -  2020-11-13 12:07:55
Virkelig dejlig suppe. Jeg kom lidt sesamolie i altså den mørke.det er bare mums.

j.h.sørensen   -  2020-02-02 14:33:07
stærk nææ den nok ingen gang de Peking supper man få på en rigtig kina grill eller restaurant der er denne her lige nul hvis man synes at en jalapeno er stærk så ja men den rigtig Peking supper bliver det ALDRIG

Bobby Carlos  -  2019-08-08 22:25:11
Det var mit første forsøg med hjemmelavet Pekingsuppe nogensinde. Det blev helt fantastisk godt, slår med længder alt hvad jeg har smagt på diverse resturanter. Mange tak for opskriften :) P.S. Jeg droppede ærter og vermouth og tilsatte frisk chili, ud over sambal orlek... Serveret med naanbrød. MUUMS!

Michael Wang  -  2017-05-01 08:28:27
Vi må lige have rettet et par fejl i kommentarerne. Peking and og Peking suppe har kun det til fælles, at de kommer fra Peking ( Beijing ) Sambal orlek er chili OG eddike, derfor kan man ikke bare erstatte sambal orlek med chili. Men måske med chilli og lidt eddike. Både hånsefond og oksefond er rigtig at bruge og derudover findes der mange varianter mht.fyld. Men balancen mellem sherry/vermouth, eddike(eller sambal orlek), sesamolie,citronsaft, chili er vigtig. Man må selvfølgelig selv om det - men hvidløgsflüte til Pekingsuppe

Tine  -  2017-02-08 20:24:27
Er der nogen, som har tips til hvordan man hurtigere får oplæser æggehviderne i suppen? Står altid i min. 20 min og kæmper.. Ellers, super lækker suppe!!

Ole  -  2017-02-02 05:52:29
Seriøst, Johanna? Hønsebouillon...

Ken  -  2017-01-23 18:52:53
Super opskriftsmager ganske ude mærket med sambal orlek

Johanna   -  2016-10-10 16:10:33
Hej. Jeg har overvejet at lave denne her opskrift, men er lidt i tvivl... Skal der slet ikke noget vand i suppen???????????????????

  -  2016-09-29 23:55:00
1000 tak for en fantastisk opskrift.. den blev virkelig god, og er et rent 5 tal herfra os. Vi serverer den med forårsløg i små skiver og rejechips.. pragtfuld efterårssuppe :-)

kirsten rasmussen  -  2014-12-10 18:16:10
Er fuldt ud lige så god , som deb du spiser på restaurant Mine gæster fik rester med hjem, så begejstrede var de.

Camilla  -  2014-02-25 17:18:37
Peking er det område i Kina, hvor suppen kommer fra. Deraf navnet. Den har altså intet med Peking and at gøre.. Bortset fra at Peking anden sjovt nok kommer fra samme område. Man bruger iøvrigt normalt svinekød i suppen. Jeg har prøvet at lave den med sherryvineddike i stedet for Vermouth. Det blev godt nok en sur fornøjelse. Tror jeg vil prøve med Vermouth, eller måske en blanding næste gang

Liv  -  2013-10-18 23:09:49
Fantastisk suppe!!! Også dejlig med tang :)

  -  2013-03-06 17:20:28
peking suppe skal laves med and, alt andet er snyd og afvigende fra den rette smag

Soups  -  2012-12-04 00:36:45
Hej Sofuspige Lækker suppe, tak. Du har reddet min aften, ærter eller ej :)

bigappetite  -  2012-10-04 18:50:18
Hej, Det lyder rigtig godt.. Men er der nogen der kan svare på hvorfor det hedder peking soup, når der ikke er peking and i suppen??

fru4  -  2012-09-04 11:03:50
Prøver lige at rose suppen igen, var ikke logget ind. Kanon suppe Sofuspige, hold da kæst den er en dejlig fyldig suppe, og så med hvidløgsflütes til. Laver den i dag igen, men dobbelt portion, da jeg vil have lidt til fryseren. JA den kan fryses. Mums og mums. Jeg undlod godtnok ærterne. Pyt. Tak Sofuspige ;-)

  -  2012-09-04 10:53:44
Aiiiii, hvor er den god og ja den kan fryses. Mums og mums. Jeg vil lave den i dag igen, en dobbelt portion, så der er til fryseren. Kanon med hvidløgsbrød til. (jeg undlod ærterne) Tak Sofuspige for en skøn fyldig suppe. Den mætter på den gode måde. ;-)

berit  -  2012-02-05 12:53:49
kan suppen fryses

Sofuspige  -  2012-02-01 13:37:00
Vil enndnu engang gerne tilføge, det er mig der er har udviklet denne opskrift, efter at have smagt utallige peking supper, samt rejst i asien, og har kontakt med folk derfra. Ligesom med Ærterne er kødet også en smagssag. Grunden til at mange vælger kylling istedet for svinekød, er at svinekød gerne vil travle i supper, og det er bare ikke lækkrt. Derud over er kylling mere saftig, men igen det er en smagssag. Grunden til at JEG har valgt at bruge majsstivelse i denne opskrift, er at mange ikke magter at bruge kartoffelmel til at jævne med. Jeg bruger det selv, men prøvede at gøre den brugervenlig..... my bad... Op til flere kineser resturanter, der selv server DERES version, har komplimenteret denne version.

Privat  -  2011-12-01 14:28:47
Verdens bedste suppe må resturanter mmm hvor den smager af mums :))

Michael  -  2011-11-09 15:45:26
Den smager overhovedet ikke af peking suppe. Den smager godt, bevares. Men det er ikke en peking suppe :) Og ja, det er med and og svinekød :) Mere ved jeg desværre ikke. Og så er jeg rimelig overbevist om, at den er med sherry og ikke vermouth. Desuden er jeg også ret sikker på, at den tyknes med kartoffelmel. Det har jeg i hvert fald læst mig til rundt omkring :-)

henrik  -  2011-09-07 16:41:28
Peking suppe er altså ikke lavet på kylling eller kalkun, derimod rent faktisk And. Jeg er ked af det ikke findes en bedre opskrift end denne, og skal spørge min lokale kina restaurant om en opskrift. Jeg har kun fundet ud af den er lavet på and, samt noget svinekød.

Rene Durin  -  2011-07-09 18:28:04
Sambal Orlek er da også noget af det bedste Chili man kan få, det er friske Chili der er blendet til en tykflydende pasta der stadigvæk har en frisk chilli smag, selv om den er på glas i supermarkedet... - Jeg forstår bare ikke hvad der alkohol skal i for? - Jeg troede ellers at der også skulle selleri i, men jeg tager måske fejl?

Kokken  -  2011-05-27 17:40:37
Er det kun mig der mener peking suppe er lavet på and ?

charlotte  -  2011-04-11 21:01:16
virkelig et hit! lækker og fyldig

Sofuspige  -  2011-03-03 16:41:06
Æggehviderne pisker du bare med en gaffel, og kommer dem i en tynd stråle. hvis du stadig synes at det bliver for store klumper, så lad hviderne rende igennem en sigte, mens du røre. De skal bestemt ikke piskes stive.... kom evt en LILLE smule alt i, så bliver det tynder.

Sofuspige  -  2011-03-03 16:38:46
Det er mig der har indsendt denne opskrift, og vil gerne sige at jeg havde ikke skrevet sambal orlek, men chili, det er noget de har rettet herinde fra :-(

toller  -  2010-12-09 19:34:31
Jeg elsker supper, og denne er en af mine farvoritter. jeg tilsætter dog et par piri piri(3stk til 4 pers,husk at tage dem fra,) når jeg koger boullionen ( bare af knoor terninger) dette giver en ekstra oplevelse til tungen og lidt sved på panden :) ...

我愛中國。  -  2010-12-07 22:14:16
Jeg mener ikke at kinesere bruger sambal orlek i deres mad, for det er et indisk krydderi. Jeg tror chili passer bedre på det punkt!

Christian  -  2010-11-08 17:20:40
Kunne godt tænke mig en lille kommentar ang. hvor meget æggehviderne skal piskes... Nogen der har gode erfaringer??

Stine  -  2010-10-28 10:29:32
Super suppe, dog en lille smule mindre smag end på kineseren. Tror det kommer meget an på ens Soya og hvilken vermouth der er brugt. Jeg er ikke sikker =) Har læst at kartoffelmel er den rigtige måde at jævne suppen på, kan det passe?

den bløde mand  -  2010-09-26 13:27:50
forresten, jeg har eksperimenteret lidt med de piskede æg. hvor hårdt skal de være pisket? første gang piskede jeg æggehvider helt stive og de var meget svære at piske ned i suppen. anden gang piskede jeg hviderne kun en lille smule og det gjorde suppen grynet. Er der nogen der kender hemmeligheden så jeg kan få æggene som på restaurenten???????

den bløde mand  -  2010-09-26 13:23:24
dette er den pekingsuppe, som kommer tættest på den man får på kineseren. Absolut topkarakter her fra! Skal i øvrigt have den i aften

Suppe fan  -  2010-04-27 14:54:26
Jeg har lige været ude og rejse i asien, og har dermed lært nogle folk at kende, og de siger at det er helt normalt med ærter. Men at det bliver tilsat efter smag. Så det er lige så normalt med som uden.

Per  -  2010-03-21 11:53:58
Bouillon gemmer du hvis du koger en kylling eller høne, men i mangel af bedre kan en hønsebouillonterning bruges, eller de koncentrerede på flaske.

Morten   -  2010-01-01 23:42:05
Kan den færdig suppe fryses?

Mette  -  2009-10-30 22:21:11
Super lækker. Havde aldrig prøvet det med æggehviderne - det fungere, barer rør:-)

Birte  -  2009-09-12 09:43:08
Kan Vermuth udelades og hvad kan den eventuelt erstattes med?

Mike  -  2009-06-09 19:43:09
Shii take svampene kan købes bl.a. i føtex i grønt afdelingen

Simon  -  2009-04-28 12:28:53
I hvilke supermarkeder kan jeg finde Shii Take svampe, jeg har kigget efter dem og kan ikke rigtigt finde dem.. :)

  -  2008-12-15 17:12:22
dog uden ærterne (har jeg aldrig fået i en ægte pekingsuppe?!) er gift med en kineser, og de ærter høre ikke til i denne ret. men kan man lide det så gør man det som et gammelt ordsprog siger om madlavning Må suppen koge efter tilsætning af æggehviderne? så bliver der vel hvide trævler eller hvad? Ja suppen mu gerne koge efter æg er kommet i, rigtig mange supper som min kone laver bliver der tilsat æg så de trævler, det ser lidt sjovt ud første gang, men smager super.

Den unge familie  -  2008-11-24 21:02:42
Skal kyllingen koges og pilles først? Eller hvordan ? 1.5 L. hønseboullion kan det købes flydene, eller hvordan laver man det selv? Og skal det være Shii take svampe, eller kan man blot bruge almindelige svampe. På forhånd tak for svaret.

Sussie  -  2008-10-31 18:50:50
Må suppen koge efter tilsætning af æggehviderne? så bliver der vel hvide trævler eller hvad?

Heidi Olsen  -  2008-05-07 14:31:57
Absulut den bedste pekingsuppe jeg har smagt

  -  2008-01-13 19:52:48
Hvad er evt. tilbehør?

Camilla  -  2007-09-08 21:57:49
Rigtig lækker suppe, dog uden ærterne (har jeg aldrig fået i en ægte pekingsuppe?!) Bruger 5 tsk stødt chilli i stedet for det knuste, så bliver den god :)

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her