Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bacon-krondyrmørbrad fyldt med æbler og savie

Bacon-krondyrmørbrad fyldt med æbler og savie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Sofia

Indsendt :





Ingredienser:
2 krondyrmørbrad a 325 g
2 danske æbler
4 stilkefrisk salvie
 Olivienolie
 Engholm smør til stegning
 Salt
 peber
 Køkkensnor el. bomuldsnor
8 skiverBack bacon
 
 Valnøddesauce:
2-3 skalotteløg
2 fedhakkede hvidløg
125 g.grofthakkede valnødder
0.5 dl.hvidvinseddike
2 dl.tør hvidvin
6 dl.kyllingefond el. bouillon
6 dl.Engholm piskefløde
 Salt
 peber
 Evt.lidt citronsaft
 
 Pynt:
 Friterede forårsløg
 


Tilbehør:
Sauteret spinat, Hasselback kartofler og friske tranebær varmet i honning og smør
Opskrift:

Del æblerne i kvarte, fjern kerne- huset og sauter dem et kort øjeblik i smør. Pluk salviebladene af stilkene. Skær en åbning på langs i hver mørbrad, krydr med salt og peber og fyld mørbraderne med æbler og salvieblade. Fold mørbraden godt rundt om fyldet, og snør en køkkensnor rundt om mørbraderne, så den ligner en rullepølse. Brun hurtigt mørbraderne i lidt olivenolie på en pande, og læg dem i et ildfast fad. Dæk mørbraderne med baconskiver og steg dem færdige i ovnen ved 200° C i 12-15 minutter. Lad kødet hvile tildækket i ca. 15 minutter.


Sauter hakket skalotteløg, hvidløg og valnødder i olivenolie, til løgene er klare. Tilsæt hvidvinseddike og lad det koge næsten helt ind. Tilsæt hvidvin og lad det ligeledes koge næsten helt ind. Tilsæt fond og kog det næsten helt ind. Kom fløden ved, og lad det koge i ca. 10 minutter til konsistensen er let cremet. Krydr med salt og peber og smag til med lidt citronsaft. Læg bacon stykkerne til side, fjern snoren og skær mørbraderne i skiver.


Skær den grønne del af forårsløgene og skær dem i meget tynde skiver.


Fritér dem i varm olivenolie i ca. 20 sekunder, løgene skal tages op lige før den holder op med at syde.


Tips:

Servering: Placer den sauterede spinat midt på tallerkenen. Anret mørbradskiversammen med bacon ovenpå spinaten, omkrans med valnøddesauce og friske tranebær varmet i honning og smør. Server Hasselback kartofler til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (10 stemmer)

Opskriften er vist 25701 gange,
og udskrevet 962 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Thomas - Ølstykke  -  2009-10-12 15:57:30
Har lige læst den samme opskrift i kogebogen der hedder 100 gode opskrifter til vinter, Jul og Nytår. Jeg skal lave den i aften og glæder mig til at smage det.