Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Nem rabarberkage

Nem rabarberkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert

Hovedingrediens : Frugt

RabarberUkendt oprindelseslandIndsendt af : Marianne

Indsendt :


Nem rabarberkage, billede 4 Nem rabarberkage, billede 1 Nem rabarberkage, billede 2 Nem rabarberkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
500 gram Rabarber renset vægt
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Æg og sukker piskes hvidt og melet vendes i.

Rabarber i små stykker kommes i smurt tærteform og dejen kommes ud over. Drysses med sukker.

Bages 40 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.

Serveres med cremefraiche eller vanilie is.

Tips:

Man kan også bruge æbler i stedet for rababer. Og så skal den bare drysses med kanelsukker i stedet.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (47 stemmer)

Opskriften er vist 177398 gange,
og udskrevet 5336 gange.


Energi:
KJ total 5502 (1310 kcal)
KJ pr. Pers. 917 (218 kcal)
Vægt ialt 893 gram
Vægt pr. Pers. 148 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 616 KJ (146 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 1.9 gram
Kulhydrat 30.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Nikolaj Preuss  -  2017-10-17 17:59:14
Lige en kommentar omkring rabarber og gift. Stænglerne som jo er dem man spiser er ugiftige, også for børn. Bladene derimod, kan være giftige i store mængde og føre til opkastninger m.m.


gitte  -  2017-05-26 22:43:59
super godkager


Lise Damsgaard  -  2015-06-04 09:53:30
Super nem. Jeg har altid rabarber skåret i små stykker i fryseren. Jeg kommer altid reven marcipan hen over rabarberen inden dejen hældes over. Mums! Craime fraiche eller is til.


liselotte  -  2012-05-16 13:32:58
http://www.sst.dk/publ/Publ2003/Mad_netversion_0903/html_files/index50.html på Sundhedsstyrrelsens hjemmeside står: Rabarber Rabarber er bl.a. velegnede til grød, kompot, suppe og marmelade. Bruges rabarber mere end en sjælden gang, er det godt at tilsætte “Nonoxal” (calciumchlorid) under kogning. Derved forhindres det, at saften i rabarber reagerer med kroppens kalk, som bl.a. giver ubehagelige reaktioner på tænderne. RABARBER ER IKKE GIFTIGT, HELLER IKKE FOR BØRN.


Elin  -  2011-06-24 12:47:36
Er kagen velegnet til at fryse ??


Lone  -  2011-06-02 22:27:56
God og nem kage Brugte kun 300 g rabarber og jeg synes det passede fint. Er ved at lave den med æbler og brugte 3 stk. Glæder mig til at smage den.


mona  -  2011-05-29 16:48:39
Den er bare rigtig lækker. Bagte en dobbelt og den faldt i god smag. Rabarber indeholder syre - jeg kom rabarber og sukker i en skål og tilsatte 1 tsk. Nonoxal og rystede det sammen.


Gunvor   -  2011-05-15 14:19:03
Lækker opskrift, men jeg bliver nødt til at minde om, at BØRN UNDER 10 ÅR UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER MÅ SPISE RABARBER. Børn i den alder er ikke færdige med at vokse endnu, og har derfor ikke sine forældres naturlige resistens for giftstofferne i rabarber. Derfor kan børn under 10 år UDVIKLE ALVORLIGE HORMONFORSTYRRELSER VED INDTAGELSE. Men lækker opskrift, mange tak :) :) :)


Inge Marie  -  2011-05-04 15:47:28
Saftig og lækker lagkageagtig, også uden flødeskum


Nuller  -  2011-04-22 21:27:04
Dejlig nemt- prøvede i dag med helt friske rabarber fra haven. Men synes dog at kagen skulle have lidt længere tid end der står i opskriften- måske det har noget med min ovn at gøre. Mine gæster var glade- og syntes det var hurtigt lavet- og kagen blev spist op :-) (Der var flødeskum til, men detku også sagtens ha været med lidt creme fraiche er jeg sikker på)


julie  -  2010-06-30 16:44:28
den er bare SÅ god havde den med til nogle af vores venner de synes den var rigtig lækker! vi skal derhen igen i dag og så har de bedt mig om at bage den igen! så den kan jeg roligt anbefale!


Anonym  -  2009-03-12 15:52:02
Jeg syntes den var fantastisk! I skulle prøve den med skovbær og så flødeskum ved siden af! Den er rigtig god med æbler også, jeg regner med at lave den med rarbarber senere:)


Mette  -  2008-07-11 16:42:41
Rigtig god kage! Jeg prøvede den for første gang idag, og med optøede rabarbe, men det er ikke sidste gang, for det var et perfekt resultat. jeg brugte ca. 500g let optøede rabarber og stor tærteform,28cm.


lisa  -  2008-05-28 13:30:46
den er bare rigtig god og nem....tak for det


Marianne  -  2007-06-26 14:42:21
Man kan også hælde dejen i skålen først og så drysse frugt ud over bagefter. Det giver også et godt resultat. Jeg prøvede med halvt rabarber og jordbær den anden dag. Dryssede dog ikke med sukker. Det var også lækkert.


Per  -  2007-05-29 20:01:58
Vil tro at en 5-600 g. rabarber passer til denne opskrift