Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bøffer i Chutneysauce

Bøffer i Chutneysauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Bøffer i Chutneysauce, billede 4 Bøffer i Chutneysauce, billede 1 Bøffer i Chutneysauce, billede 2 Bøffer i Chutneysauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
3 dl. Oksebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Mangochutney, stærk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Soja sauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
400 gram Grønne ærter. dybfrost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   


Opskrift:

Ælt kødet med kartoffelmel,æg citronskal salt ogpeber og form dem til 8 små bøffer. Steges på panden og holdes varme mens saucen laves.

Kog panden af med bouillon. Hak mangochutneyen og tilsæat den sammen med sojaen. Kog den igennem og jævn med mel og smag den godt til.

Server med ærter og ris og drys revet citronskal over bøfferne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 87476 gange,
og udskrevet 2141 gange.


Energi:
KJ total 11672 (2779 kcal)
KJ pr. Pers. 2918 (694 kcal)
Vægt ialt 2473 gram
Vægt pr. Pers. 618 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 471 KJ (112 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 14.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Mira  -  2013-01-30 06:48:50
Lækker hverdags ret, lækker sovs som minder om sur-sød sovs.


aasepr  -  2011-10-30 14:41:32
mon ikke de angivelser af mængderne er mildt sagt noget forkerte??


Sigyn  -  2011-10-27 09:35:06
Ser lækkert ud, den skal afprøves i aften dog med en mild mangochutney da datteren på 5 år ikke vil have det alt for stærkt :-)


  -  2011-04-06 12:38:23
Dette er en god ret om anbefales til en hyggelig aften med venner eller familie


Erfaren diabetiker  -  2008-10-20 20:31:03
Denne ret er uegnet til diabetikere, hvis ikke der tilsættes fibre, fordi den vil få blodsukkeret til at stige alt for meget og alt for hurtigt. Brug 30 g Fibrex i stedet for kartoffelmel. Fibrex produceres af Dansukker og forhandles af Føtex og Bilka. Du kan læse om Fibrex her: http://www.dansukker.dk/Default.aspx?ID=1235. Diabetikere bør ikke spise mere end 1 dl. ærter ad gangen, da disse indeholder ret meget sukker. Desuden bør diabetikere ikke spise almindelige ris - det skal være fuldkornsris.