Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Festkringle (Sønderjysk)

Festkringle (Sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :





Ingredienser:
100 g.hvedemel
2 tsk.sukker
4 æg
60 g.gær
375 g.smør
 
 Fyld:
125 g.smør
100 g.rosiner
125 g.sukker
50 g.sukat
 
 Pynt:
75 g.groft sukker
1 æg
75 g.mandler
 


Opskrift:

Rør gær ud med sukker og bland det i melet. Kom det blødgjorte smør og de let sammenpiskede æg i melet. Ælt dejen grundigt til den er blank og glat. Sæt den til hævning i ca. 3 timer.

Ælt derefter dejen igennem igen og tril den til en lang pølse, der klemmes flad.


Rør smør, sukker rosiner og sukat godt sammen og fyld det på dejen. Klem godt sammen om fyldet, så det igen bliver til en pølse og læg den på en smurt plade. Skal hæve i ca. 20 minutter.

Efter hævningen pensles kringlen med æg og drysses med sukker og snittede mandler.

Bages ved 225 grader C i 25-30 minutter.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7809 gange,
og udskrevet 141 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu