Broccoligratin

Broccoligratin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Broccoli

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Broccoligratin, billede 4 Broccoligratin, billede 1 Broccoligratin, billede 2 Broccoligratin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
   
3 dl. Skummetmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
6 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
10 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Pisk mælk og mel i en gryde og tilsæt grøntbouillonen varm op og tilsæt smør og lad det småkoge i 3 min.

Tag gryden af varmen og rør æggene i et ad gangen.

Bland broccolibuketter (evt. også stokken i skiver) i og smag godt til. Hældes i en raspdrysset form.

Bages i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.





karakterer:
Opskriften er vist 355684 gange,
og udskrevet 7960 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (57 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7977 (1899 kcal)
KJ pr. Pers. 1994 (474 kcal)
Vægt ialt 1850 gram
Vægt pr. Pers. 462 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 431 KJ (102 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2025-09-25 00:11:11
Jeg kan godt li' at putte lidt skinke i også. Men fremgangsmåden er jeg lidt uenig i: Pisk smør og mel i en gryde og varm op under konstant omrøring. Tilsæt mælk og grøntbouillonen lidt efter lidt og fortsæt med konstant omrøring indtil det er tyknet. Fra afsnit to er jeg helt enig. Men at have mel og mælk sammen til at begynde med; det beder bare om at brænde på. Mælk er i forvejen lidt tricky og skal helst røres hele tiden så det ikke brænder på og med mel i bliver det kun værre. Meget bedre at "bage" melet i smør først og så tilsætte mælk og grøntbouillonen bagefter.

  -   2024-09-03 17:48:30
Den ser lækkert ud

  -   2021-04-23 21:22:52
Den bedste og nemmeste gratin ! Den er SÅ lækker og jeg laver den ofte bare til mig selv og så er der nem aftensmad mere end en dag :) Kæmpe fan ;)

  -   2021-02-22 14:17:42
skal man koge broccolien først

  -   2017-11-25 11:54:27
Ismail - der menes færdigblandet grønsagsbouillon, f.eks. terning plus vand

  -   2017-11-16 14:10:05
2 deciliter grøntsagsbouillon???

  -   2014-06-15 13:54:41
Er den fryse egnet og kan den spises kold ?

  -   2013-02-04 14:05:26
Det er en dejlig opskrift og det smager godt. Men den er bestemt ikke diabetisvenlig

  -   2012-08-08 10:06:50
en go slat parmesan ost gir et ekstra pif

  -   2012-03-22 14:46:34
Til at være diabetes mad, er der alt for mange æg i denne opskrift, husk,at æggeblommer indeholder,kolesterol

  -   2011-02-23 17:45:19
Jeg putter 600 g broccoli i + en masse gulerødder i skiver.. det er herre godt. så mange grøntsager som muligt.. og man kan godt reducere på fedtet. jeg bruger ca. 25-30 g. :) Til samme opskrift kan kartofler og blomkål også puttes i! :)

  -   2010-09-09 21:19:40
Den er bare så god! Virkelig lækker...

  -   2010-08-05 19:25:28
Nem og lækker!! Tilføjede bacon og revet gulerod , og frisk hakket tomat til, rigtig lækkert!!

  -   2010-05-27 20:29:16
enorm lækker ret. og har det hele.virkelig frisk og flot i farverne.

  -   2008-04-27 17:13:12
Utrolig lækker gratin som er nem at lave. Er også god med andre grøntsager og evt. kartofler. Topkarakter herfra!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Nem og lave og HUSK og omrør den mens den koger og man skal ikke smage den til for der er rå æg i!