Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Bagte rabarber eller jordbær, rabarbersorbet og vanillebrûlée

Bagte rabarber eller jordbær, rabarbersorbet og vanillebrûlée, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Rabarber:
4 stængler rabarber
0.5 stang vanilje
1 spsk.sukker
1 spsk.vand
 
 Jordbær:
6-8 jordbær pr. person
 
 Rabarbersorbet:
250 g.rabarber (evt. rabarberrester)
250 g.vand
125 g.sukker
 
 Vanillebrûlée:
 (10 personer. Små cocotter)
1 l.piskefløde 38%
125 g.sukker
1 vaniljestang
200 g.æggeblommer
 lidtperlesukker til karamellisering
 


Opskrift:

Rabarber:
Rens rabarberne og del dem i ca. 8 cm lange stykker. Læg rabarberne i et ovnfast fad af passende størrelse og drys en blanding af sukker og vaniljekorn over og fugt dem lidt. Dæk fadet med låg eller folie og damp/bag dem ved svag varme (125°) i ca. 1 time. Når rabarberne er møre, har de dannet en god lage.

Jordbær:
Rens jordbærrene et kort øjeblik i en skål vand. Tag dem op i en sigte, pil stilken af og purer de 10-12 mindst smuk­ke bær. De øvrige bær marineres i pureen, men undgå at stille jordbærrene på køl før servering.

Rabarbersorbet:
Kog rabarber, vand og sukker mørt, si og køl af. Frys til sorbet.

Vanillebrûlée:
Rør mælk, sukker, vaniljekorn og æggeblommer sammen og fyld i de ønskede ovnfaste portionsforme. Bag dem i vandbad under låg i ca. 45 minutter ved 150°. Afkøl brûléerne. Dette kan klargøres i forvejen. Drys et jævnt tyndt lag sukker over brûléernes overflade. Karamelliser brûléerne med gasbrænder og stil dem i isbad. Eller stil dem i isbad og sæt dem under grillen i ovnen, til overfladen er karamelliseret.

Servering:
Anret evt. jordbær eller bagte rabarberstængler med væde i dybe tallerkener. En god kugle rabarbersorbet og a part vaniljebrûlée




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 21797 gange,
og udskrevet 341 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Anne  -  2008-11-05 16:09:23
I vandbad under låg?? Hvordan det?