Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bagte rabarber eller jordbær, rabarbersorbet og vanillebrûlée

Bagte rabarber eller jordbær, rabarbersorbet og vanillebrûlée, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Rabarber:
4 stængler rabarber
0.5 stang vanilje
1 spsk.sukker
1 spsk.vand
 
 Jordbær:
6-8 jordbær pr. person
 
 Rabarbersorbet:
250 g.rabarber (evt. rabarberrester)
250 g.vand
125 g.sukker
 
 Vanillebrûlée:
 (10 personer. Små cocotter)
1 l.piskefløde 38%
125 g.sukker
1 vaniljestang
200 g.æggeblommer
 lidtperlesukker til karamellisering
 


Opskrift:
Rabarber:
Rens rabarberne og del dem i ca. 8 cm lange stykker. Læg rabarberne i et ovnfast fad af passende størrelse og drys en blanding af sukker og vaniljekorn over og fugt dem lidt. Dæk fadet med låg eller folie og damp/bag dem ved svag varme (125°) i ca. 1 time. Når rabarberne er møre, har de dannet en god lage.

Jordbær:
Rens jordbærrene et kort øjeblik i en skål vand. Tag dem op i en sigte, pil stilken af og purer de 10-12 mindst smuk­ke bær. De øvrige bær marineres i pureen, men undgå at stille jordbærrene på køl før servering.

Rabarbersorbet:
Kog rabarber, vand og sukker mørt, si og køl af. Frys til sorbet.

Vanillebrûlée:
Rør mælk, sukker, vaniljekorn og æggeblommer sammen og fyld i de ønskede ovnfaste portionsforme. Bag dem i vandbad under låg i ca. 45 minutter ved 150°. Afkøl brûléerne. Dette kan klargøres i forvejen. Drys et jævnt tyndt lag sukker over brûléernes overflade. Karamelliser brûléerne med gasbrænder og stil dem i isbad. Eller stil dem i isbad og sæt dem under grillen i ovnen, til overfladen er karamelliseret.

Servering:
Anret evt. jordbær eller bagte rabarberstængler med væde i dybe tallerkener. En god kugle rabarbersorbet og a part vaniljebrûlée
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 21997 gange,
og udskrevet 362 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anne  -  2008-11-05 16:09:23
I vandbad under låg?? Hvordan det?