Søde Gulerodsboller

Søde Gulerodsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
2 dl.vand
100 g.fromage frais 0.5% eller fromage blanc 0.5%
2 spsk.rørsukker
2 æg
200 g.revne gulerødder
1 dl.solsikkekerner
1 tsk.salt
450 g.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren røres ud i lunkent vand. Herefter tilsættes fromage frais, rørsukker og æg, hvorefter blandingen piskes godt sammen. De revne gulerødder, solsikkekerner og alt røres i æggemassen. Til sidst røres melet i, og dejen blandes godt. Dejen lægges på en bageplade med bagepapir på i 10 lige store boller. Bollerne hæver under klæde i 30 minutter og bages derefter i 20 minutter ved 200 grader.

Tips:

Tips: Der skal bruges meget mere mel end der står i opskriften. Man kan bare bruge creme frais i stedet for fromage frais, hvis man ikke har det, kan man også bruge tykmælk. Det behøves ikke at være rørsukker. De smager også udmærket uden solsikke kerner. Man kan dele boller i mere end 10, for de bliver ret store.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (11 stemmer)

Opskriften er vist 18584 gange,
og udskrevet 363 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kirsten  -  2011-10-18 12:43:09
Jeg har brugt 600 g hvedemel, som jeg sigter i dejen, og creme fraiche i stedet for fromage frais, og jeg synes, bollerne er perfekte. Der bliver 16 pæne boller af denne portion.

Ulla Outzen  -  2010-01-12 17:26:29
De er bare rigtig gode... Jeg kom 100 g havregryn i og lidt extra gulerødder og solsikkekerner... De er fantastiske..

  -  2009-09-26 21:51:37
Kanon opskrift. Kollegaerne på arbejde er helt vilde med dem!

Jannie  -  2009-02-02 22:35:34
Man behøver ikke at bruge mere mel end det der står i opskriften. Jeg har bagt dem mange gange og de bliver super gode. Man kan også bruge græskarkerner i stedet for solsikkekerner.

Tine  -  2009-01-24 10:19:30
Dejen bliver også rigtig god, hvis man erstatter noget af melen med rugmel eller andet groft mel. Rigtig dejlige lette og saftige boller - også dagen efter