Glutenfri gammeldags dansk æblekage

Glutenfri gammeldags dansk æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Glutenfri gammeldags dansk æblekage, billede 4 Glutenfri gammeldags dansk æblekage, billede 1 Glutenfri gammeldags dansk æblekage, billede 2 Glutenfri gammeldags dansk æblekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Æblemos:
750 g.æbler
175 g.sukker
0.5 dl.vand
0.5 tsk.vaniljesukker
 
 Æblekagerasp:
50 g.smør
100 g.glutenfri rasp
50 g.sukker
 
50 g.glutenfrie makroner
 
2 dl.piskefløde
1 tsk.sukker
0.5 tsk.vaniljesukker
 ribsgele
 
Opskrift:
Æblemos:
De skyllede, skrællede æbler deles i både. Kernehus, blomst og stilk fjernes. Æblerne skæres i småstykker og koges med lidt vand under låg. Mosen sødes og smages til med vaniljesukker. Æblemosen afkøles.

Æblekagerasp:
Smørret smeltes på panden. Rasp og sukker blandes og ristes i fedtstoffet under stadig omrøring.


Den afkølede æblemos lægges lagvis med æblekagerasp og makroner i en skål. Nederst og øverst lægges rasp.

Desserten dækkes med let sødet flødeskum, smagt til med vaniljesukker og pyntes med gelé.


karakterer:
Opskriften er vist 19360 gange,
og udskrevet 278 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2022-09-24 12:03:02
I stedet for glutenfri rasp og makroner kan ristede havregryn bruges, er du følsom over for gluten kan det anbefales at købe den glutenfrie variant. Men havregryn indeholder ikke gluten, det er kun hvis maskinerne og marker ikke er gjort helt rene.