Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hvedeknopper uden gær

Hvedeknopper uden gær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: St. Bededag

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :

Hvedeknopper uden gær, billede 4 Hvedeknopper uden gær, billede 1 Hvedeknopper uden gær, billede 2 Hvedeknopper uden gær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Bland mel med sukker,salt og bagepulver i en skål. Skær smørret i mindre stykker og findel det i blandingen. Hæld vandet i skålen. Rør dejen sammen. Ælt dejen godt igennem til den er blød og smidig.

Dejen formes til 12 lige store boller. Disse lægges i en bradepande, det er vigtigt at hvedeknopperne ligger tæt, hvis de skal opnå den karakteristiske form. Bradepanden må helst have høje sider.

Pensles med vand og sættes derefter i en 200 grader C varm ovn i ca. 25-30 minutter. Hvedeknopperne skal kun brunes ganske let, og de må ikke danne kraftig skorpe.

Efter afkøling skæres hvederne igennem og ristes med den over-skårne side opad ved varmluft+grill i ca. 10 min. - til de er gyldne og sprøde.

Tips:

Disse hvedeknopper er ikke på højde med hvedeknopper lavet på gærdej, men er et godt alternertiv til dem som ikke kan tåle gær.




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Varme hveder



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 41477 gange,
og udskrevet 731 gange.


Energi:
KJ total 22138 (5271 kcal)
KJ pr. stk. 1844 (439 kcal)
Vægt ialt 1814 gram
Vægt pr. stk. 151 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1220 KJ (290 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 45.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gitte  -  2014-11-07 16:20:33
Meget tunge boller. Smager lidt af "crumble". Det smager dog godt, men bare ikke når man vil have lette boller til morgenmaden ;-)


Carla  -  2011-05-27 10:42:50
Rart med denne opskrift, da jeg er multiallergiker og ikke kan tåle gær. Da jeg også er allergisk for hvedemel, brugte jeg speltmel, hvilket faktisk blev rigtig godt


MiaC  -  2011-05-19 11:31:22
Jeg tilsatte 1 ekstra spsk sukker, tilføjede 2tsk kardemomme, 50g ekstra smør, og erstattede den ene dl vand med mælk, så der var 4dl lunken vand, og 1dl mælk. De blev super gode. Har gemt opskriften efter denne lille finjustering, og den vil blive brugt fremover til st. bededag. Dejlig nem og ligetil.


Bente  -  2007-05-04 15:45:42
hvederne var "lette" og smagte godt