Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Pærekage med marcipan

Pærekage med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Pærer

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : madpigen

Indsendt :


Pærekage med marcipan, billede 4 Pærekage med marcipan, billede 1 Pærekage med marcipan, billede 2 Pærekage med marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
750 gram Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
   
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
200 gram Ren rå marcipan
1 tsk. Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:

Skræl de faste modne pærerne, skær dem i kvarte og fjern blomst, stilk og kernehus. Skær pærerne i stykker (ca. 2 x 2 cm) og vend dem straks i citronsaft.

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig.

Bland mel, bagepulver og kardemomme. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med mælken.

Vend groftrevet marcipan og dernæst pærestykker og citronskal i dejen.

Beklæd en bradepande (ca. 3 x 30 x 37 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.

Drys overfladen med sukker og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.

Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.


Tips:

I stedet for friske pærer kan man anvende 1 dåse pærer, ca. 825 g. Lad pærerne dryppe af i en sigte. Kagen kan opbevares i køleskabet til næste dag.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (9 stemmer)

Opskriften er vist 71369 gange,
og udskrevet 2301 gange.


Energi:
KJ total 26411 (6288 kcal)
KJ pr. Pers. 1100 (262 kcal)
Vægt ialt 2396 gram
Vægt pr. Pers. 99 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1102 KJ (262 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 35.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sonja  -  2016-10-03 11:48:32
Er kagen fryseegnet ???????


Stefanie  -  2015-07-31 19:20:48
En super god kage. Kan virkelig anbefales


Per  -  2014-09-21 20:51:09
Kunne evt. bruge kanelsukker til drys i stedet for sukker


Ep  -  2011-10-17 08:49:31
Den skal bage noget længere, den nåede at blive tung. Så den måtte smides ud.


Karina   -  2011-09-21 20:04:32
Super god kage. Kan vel være det samme hvor den er fra, så længe folk får glæde af den :)


linda  -  2011-02-06 14:06:52
Super god kage, rigtig god med crem fraiche ;)


Polle  -  2010-09-29 15:25:05
Så må Arla jo ha nuppet den fra hende.


Anna  -  2010-02-23 21:53:30
Den skulle have væsentligt længere tid i ovnen, da jeg bagte den.


  -  2009-10-05 07:22:28
Kan man ikke bruge æbler også.?????


Line  -  2009-02-07 15:23:46
Man kan sagtens bruge dåsepærere i stedet for modne pærere :) Men super god kage! Hele familien elskede den!


Kristina  -  2008-06-28 14:55:55
Du har da vist glemt at skrive kilde på? Den samme opskrift findes på arlas hjemmeside.


bølle  -  2007-09-15 14:21:48
Rigtig god kage...