|
2 | | løg2 løg | 1 | spsk. | rapsolie1 spsk. rapsolie | 2 | cm. | ingefær2 cm. ingefær | 2 | fed | hvidløg2 fed hvidløg | 1 | | frisk chili1 frisk chili | 1 | tsk. | stødt kanel1 tsk. stødt kanel | 1 | tsk. | stødt spidskommen1 tsk. stødt spidskommen | 0.25 | tsk. | stødt kardemomme0.25 tsk. stødt kardemomme | 0.25 | tsk. | stødt nellike0.25 tsk. stødt nellike | 1 | ds. | hakkede tomater1 ds. hakkede tomater | 0.5 | | limefrugt0.5 limefrugt | 1.5 | dl. | græsk yoghurt1.5 dl. græsk yoghurt | | | salt salt | | | | 800 | g. | torskefilet800 g. torskefilet | 2 | dl. | ærter2 dl. ærter | 1 | bdt. | frisk koriander1 bdt. frisk koriander | | | | | | Tilbehør: Tilbehør: | | | Kogte basmatiris Kogte basmatiris | | | mangochutney mangochutney | | | |
| |
Hak løgene, og svits dem i olien i en bred gryde ved jævn varme, til de er klare.
Riv ingefær og hvidløg fint, og hak chilien.
Svits ingefær, hvidløg, chili og alle krydderierne med løgene i 1 min.
Tilsæt tomaterne, og lad saucen simre i 10 min.
Tilsæt limesaft og yoghurt, og smag til med salt. Lad ikke saucen koge for voldsomt, efter yoghurten er kommet i.
Skær fisken ud i stykker på ca. 4x4 cm, læg dem ned i saucen, og ryst gryden lidt. Drys ærterne over, og lad retten simre under låg i 5 min.
Drys med frisk koriander, og server med kogte basmatiris og mangochutney.
Tips:
I stedet for alle krydderierne kan du anvende 1-2 tsk færdig currypasta.
I stedet for torsk kan du anvende brosme, kuller, kulmule, rødfisk, havkat, multe, havtaske, victoriabars, pangasius eller lange.
Energi pr. person:
2500 kJ (600 kcal)
Protein: 25%
Kulhydrat: 61%
Fedt: 14 % (10 g)
|