Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Simnelkage

Simnelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :





Ingredienser:
200 g.smør
200 g.sukker
3 let sammenpiskede æg
300 g.hvedemel
1 tsk.allehånde
1 tsk.stødt ingefær
1 knsp.stødt nellike
1 tsk.stødt kanel
50 g.malede mandler
300 g.korender
100 g.rosiner
1 appelsin fintrevet skal heraf
1 citron fintrevet skal heraf
0.5 dl.Grand Marnier
600 g.marcipan
80 g.abrikosmarmelade
30 g.flormelis
 et par dråber citronsaft
 


Opskrift:

Ovnen forvarmes til 150 grader. En 20 cm springform beklædes med bagepapir. Papiret smøres og drysses let med mel.
Smør og sukker piskes lyst og let. Æggene tilsættes gradvist.
Sigt mel, bagepulver, allehånde, ingefær, nellike, kanel, malede mandler og ½ tsk salt ned i en stor røreskål. Tilsæt dernæst korender, rosiner samt appelsin- og citronskal. Rør blandingen godt sammen. De tørre ingredienser røres sammen med æggemassen sammen med Grand Marnier. Hæld halvdelen af dejen i formen og glat overfladen med bagsiden af en ske.
Bordpladen drysses let med flormelis. Udrul 200 g af marcipanen til en 19.5 cm cirkel. Læg marcipancirklen oven på dejen i formen og kom resten af dejen ovenpå. Glat overfladen med bagsiden af en ske og lav evt. en mindre fordybing midt i kagen (Dette gøres for at undgå at kagen hæver skævt op). Bag kagen i 1½-2 timer. Prøv evt. med en strikkepind, om kagen er helt gennembagt. Tag kagen ud af formen og lad den køle af på en bagerist. Fjern forsigtigt bagepapiret.
Bordpladen drysses igen med flormelis. Udrul 200 g marcipan til en 20 cm cirkel. Rids et ternet mønster på cirklen med en lille kniv. Abrikosmarmeladen kommes i en lille gryde og smeltes langsomt sammen med 2 spsk vand. Kagens top og sider pensles med den smeltede marmelade. Læg marcipancirklen præcist på kagens top. Resten af marcipanen skære i 11 ensartede stykker som trilles til kugler. Sæt de små kager fast langs kagens kant med lidt marmelade. Tryk kuglerne let flade med en paletkniv.
Stil kagen under ovnens grill i 1-2 min., til marcipanen er ganske let gylden. Stil kagen på en papcirkel, der er dækket af alufolie. Sigt flormelisen ned i en lille skål og rør den til glasur med citronsaften. Glasuren kommes i en sprøjtepose og der skrives forsigtgt "simnel" midt på kagen.

Tips:

Forberedelsestid 50 min. Tilberedning 2 timer.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3115 gange,
og udskrevet 37 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu