Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chokoladekage Diabetes

Chokoladekage Diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Chokoladekage Diabetes, billede 4 Chokoladekage Diabetes, billede 1 Chokoladekage Diabetes, billede 2 Chokoladekage Diabetes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
80 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Perfect Fit Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

40 gram Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  evt. en smule vanilleessens
   
   


Opskrift:

Margarinen røres ganske let. Herefter tilsættes Perfect Fit ad 2-3 gange. Dejen røres grundigt.

Æggene tilsættes.

Sigt natron, bagepulver, mel og kakao og kom det i massen sammen med kærnemælken.

Kom dejen i en smurt bradepande ca. 23x33 cm. Bages ved ca. 190 grader C. alm. ovn i ca. 30 min.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (134 stemmer)

Opskriften er vist 253091 gange,
og udskrevet 8714 gange.


Energi:
KJ total 9654 (2298 kcal)
KJ pr. Pers. 804 (191 kcal)
Vægt ialt 970 gram
Vægt pr. Pers. 80 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 995 KJ (236 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 9.5 gram
Kulhydrat 27.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kathrine  -  2018-10-06 10:58:56
Super god og rigtig dejlig så vil hilse og sige at den smager godt🙏🏼


Jennifer  -  2015-02-02 11:30:21
Hold da op blev indponeret af den lækrer kage


Kage  -  2014-02-21 19:16:50
Hej jeg kunne ikke finde noget med navn perfect fit, men kan man bruge det der hedder perfect strø ? Mvh.


  -  2014-01-05 14:22:55
Hej jeg har lige bagt kagen :0) den er bare god.... - jeg brugte hermesetas (ca 30 g) og det klumpede slet ikke.


Olivers isbar  -  2013-06-13 14:13:30
Hej den er mega god!


  -  2013-05-19 17:28:56
En ting har jeg da lært af den kage, man skal altid læse kommenter, inden man prøver. Jeg er ny i diabeteskost, og selv om der står at man altid skal blande perfect fit i melen, var jeg dum nok til at tro, der også var andre måder det kunne blandes på. Hvorfor bliver opskriften ikke rettet? Det er da ærgeligt at skulle smide penge ud af vinduet. Har smidt 2 portioner ud, da det klumpede. Må se om jeg gider prøve den igen, når jeg har fået handlet ind................


Mig :)  -  2012-10-25 16:33:38
Hej Allesammen som har problemer med at dejen klumper sig når man tilsætter perfect fit :) det er en god idé at blande perfect fit med melblandingen eller generelt bare sammen med melet :) jeg har også selv haft problemer med det da jeg har en pap-far som er diabetiker :) men næste gang i bager den så bland perfect fit med melblandingen så klumper det nemlig ikke :) kærligst mig :)


Line  -  2012-04-19 13:02:07
Smagen er okay...måske kunne den godt bruge lidt mere kakao, eller noget meget mørk hakket chokolade i. Pas på med at bage den for længe, ellers bliver den meget tør. (Det kan dog redes med noget glasur eller server det med noget fedtfattigt vanilieyoghurt, hvis den skal være let)


Ny diabetiker  -  2011-04-06 11:52:01
Jeg har aldrig hørt om "Perfect fit" eller ATWEL? Det lyder som en form for erstatning af sukker - Hvad er det, og hvor kan det købes? Har søgt her på siden, men kan ikke finde noget svar. Jeg er meget ny her på siden. Jeg ELSKER normalt chokoladekage og kan slet ikke udnvære det, og det glæder mig derfor at se der findes alternativer. Håber der nogen der kan hjælpe !


Pia  -  2011-01-31 22:26:28
Hej jeg tænkte på om denne kage kan fryses ned og har i nogen opskrift på en diabetes glasur (farven på glasuren "hvid/brun" er underordnet) Venlig hilsen Pia


Louise Stender  -  2010-09-07 17:14:37
Perfect Fit skal altid blandes sammen med melet eller de andre tørre ingredienser. Det gjorde jeg. I en anden skål piskede jeg blødgjort margarine. Her tilsatte jeg æg og kærnemælk og piskede i et par minutter for at gøre den mere luftig. Så siede jeg de tørre ingredienser over i æggeblandingen og rørte det hele rundt, hvor efter jeg hældte dejen op i en smurt form. Jeg brugte ½ - 1 dl mere kærnemælk end hvad der står i opskrifen. Jeg købte Flordrys, også fra Isis, uden tilsat sukker, (da jeg skulle lave den til en diabetiker) Det lavede jeg en almindelig hvid glasur ud af, ligesom ved almindelig flormelis. Hvis I vælger det, så pas på for den bliver hurtigt stiv. Og når den er færdig tørret er den mere stiv end hvis man brugte almindelig flormelis. Men jeg synes nu det smagte godt, da man så ikke skal tygge i det samme hele tiden. Jeg har givet opskriften et 7-tal, da jeg synes det blev en rigtig lækker kage, god smag (af en diabetes kage at være), men fremgangsmåden er ikke helt korrekt.


Majla  -  2010-08-15 19:20:10
Hvis det er nødvendigt at tilsætte fiber for et undgå en alt for hurtig og voldsom stigning i blodsukkeret, kan man så ikke bare tilsætte sit bageværk noget HUSK ??


Hanne  -  2010-06-06 08:05:28
Når I bager med perfekt fir, skal det altid blandes med melet. så klumper det ikke.


Bageren  -  2009-10-29 12:25:23
Atwel og Perfect fit klumper med fedt og æg, hvis det røres/piskes sammen uden at ingredienserne er tempererede. Men for at gøre det nemt, så skal Atwel el. perfect fit altid blandes med de andre tøringredienser og derefter blandes sammen med vådingredienserne. Hvis man ønsker en mere luftig kage kan man røre æggeblommerne med margarinen, tilsætte tøringredienserne og væske, og tilsidst piske æggehviderne som tilsidst skal vendes forsigt i dejen.


Erfaren diabetiker  -  2008-11-19 08:39:02
Svar til en ny diabetiker. Nej, man kan ikke bare bruge et bordsødemillel i kager til diabetikere. Det er nødvendigt at tilsætte fibre til bagværk til diabetikere for et undgå en alt for hurtig og voldsom stigning i blodsukkeret. Atwel og Perfect Fit indeholder fibre fra polydextrose og bør derfor bruges i stedet for andre sødemidler.


Erfaren diabetiker  -  2008-11-19 08:37:01
Svar til NL.P. Både Atwel og Perfect Fit har det med at klumpe/størkne, når man pisker det direkte i æg eller fedtstof. Pisk æg eller fedt stof med en lille smule rigtigt sukker, fx 50 g - en så lille mængde sukker er ok selv for en diabetiker. Bland derefter Atwel eller Perfect Fit godt med mel, bagepulver og krydderier og rør det i skiftevis med mælken.


en ny deabetiker  -  2008-11-08 08:44:20
Hej jeg har købt noget sukker erstatning i rema 1000 landlord hedder det vist nok, det er i pulver form kan jeg bruge det i alle de opskrifter hvor der står der skal sukkererstatning i selvom det er et andet navn der står, så man ikke skal ud og købe en masse forskellige???


NL.P  -  2008-10-15 15:10:52
Hvad kan man gøre hvis man har erstattet perfect fit med atwel og det Klumper sig sammen som en karamel??


Erfaren diabetiker  -  2008-10-13 08:21:06
Til Auris Nej, man kan ikke bare bruge flydende sødemiddel i kager til diabetikere. Det er nødvendigt at tilsætte fibre til bagværk til diabetikere for et undgå en alt for hurtig og voldsom stigning i blodsukkeret. Atwel og Perfect Fit indeholder fibre fra polydextrose og bør derfor bruges i stedet for sukker/flydende sødemiddel.


Erfaren diabetiker  -  2008-10-12 23:58:34
Når man laver RØRTE kager med Atwel eller Perfect Fit, kan man med fordel blande det godt med mel og evt. andre faste bestanddele såsom bagepulver, vanille, salt osv. i èn skål. I en andel skål blandes fedtstof og mælk. Melblandingen røres i fedtstofblandingen skiftevis med æg. Nemt, ikk?


Maria og Siv  -  2008-08-18 18:59:20
Den er tung i starten, men bare rolig - kærnemælken er din ven, put endelig mere i, indtil den bliver god. Kagen smagte fint :D


michelle frandsen  -  2008-06-01 15:52:59
jeg har brugt 2 dl hermesetas og til sidst i opskriften rev jeg en lille toms chokolade uden sukker og kom i.... ikke sidste gang denne kage er blevet bagt her i huset, for den var dejlig svampet.


Auris  -  2008-04-06 14:47:53
Hvis man laver dobbelt portion, er 300 gram mel nok. Og flydende sødemiddel kan sagtens bruges.


Dorte  -  2008-03-31 13:23:26
Jeg har brugt perfect fit i pulver form, hvilket resulterede i en meget klumpet masse efter at have tilføjet æg. For at redde dejen opvarmede jeg klumpen i micobølgeovenen. Kagen jeg fik ud af det var super. Spørgsmålet er om sødemidlet skal tilsættes sammen med melet for at undgå det klumper?


Stjerne af hjerte  -  2008-01-31 17:18:30
Super lækker kage, den kan også laves som orange chokolade kage hvor man erstatter de 2 dl kærnemælk med at bruge 1dl appelsin juice (presset appelsin), og 1 dl. kærnemælk. og 1tsk. appelsinskal.


tantemaier  -  2008-01-03 22:08:25
Det er den bedste diabetes kage jeg har smagt.


  -  0000-00-00 00:00:00
er der nogle der har prøvet at bage kagen....jeg har prøvet 2 gange og det klumper sig bare sammen til en sten hård masse.


Karina  -  0000-00-00 00:00:00
I luftovn eller alm. ovn?


Tanja  -  0000-00-00 00:00:00
skal det være en speciel form for kakao ?