Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Solskinsbrød

Solskinsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Guffelhornet

Indsendt :





Ingredienser:
20 g.gær
5 dl.vand
2 spsk.olie
3 revet gulerødder
0.5 dl.rugkerner
1 dl.solsikkekerner
 hvedemel
2 tsk.salt
 


Opskrift:

1. kog rugkernerne i ca. 3 dl. vand og lad dem køle.
2. Rør gær ud i vand, tilsæt gulerødder, solsikkekerner, rugkerner og olie.
3. Tilsæt salt.
4. Tilsæt så meget mel at dejen er let klæbende.
5. ælt godt gerne 5 min med håndmixer.
6. lad dejlen hæve - overdække med plastik film - i køleskabet natten over + 1 time på køkkenbordet.
7. formes til 2 brød og lad dem hæve i 15 min.
8. bages ved 225g i 10 min derefter skrues ned til 200g hvor de bages i yderligt 20 min
9. afkøles og spises

Tips:

De får en flot gulig farve pga. gulerødderne - der også gør at brødet holder sig frisk i flere dage. Smager af sol og sommer synes jeg :-)




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 3027 gange,
og udskrevet 39 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Guffelhornet  -  2007-04-12 22:12:52
Rugkernerne skal kun lige have et opkog,