Middelalder suppe alá Lanquédoc

Middelalder suppe alá Lanquédoc, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt af : Lenschau

Indsendt :



Ingredienser:
20 små kartofler
0.5 flaskehvidvin
2 glasvand
4 hakkede tomater (friske)
8 groft hakkede fed hvidløg
3 hakkede forårsløg
3 ds.kidney beans
2 snittede gulerødder
5 kålpølser med pandefedt
0.5 lime
1 kraftben
2 rød peber
1 fennikkel
0.5 pastinak
 timian
 rosmarin
 
Opskrift:
Smid det hele i en stor gryde. Lad det simre i min. 1 1/2 time. Smag til med salt og peber.

Tips:

Man kan altid prøve sig lidt frem. Eksperimtér med de råvarer du bedst kan lide. Gerne sammen med din mand.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (18 stemmer)

Opskriften er vist 11292 gange,
og udskrevet 198 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2017-04-20 14:44:20
Dette er ikke en middelaldersuppe. Kartoflen var jo ikke engang kommet til Europa i Middelalderen! ᗒ ͟ʖᗕ

  -  2009-11-18 02:01:26
Navnet på opskriften er selvfälgelig kunstnerisk frihed, fordi tomater kommer endnu senere til europe!

Morten Scherlig  -  2009-06-28 18:45:14
Suppen smager fremragende, men den egner sig bedre til de kolde vinternætter, idet den er meget kraftig.

Mor  -  2009-03-22 01:51:16
Kartoflen kom til Europa med Colombus 1492-93. Man anser officielt middelalderen for, at have sluttet 1500. Det giver derfor opskriften et 7 års tidsrum til, at blive opfundet. Det er dog ikke tilfældet her. Navnet på opskriften er blot en lille kunstnerisk frihed, jeg har taget mig:)

Claus DGG  -  2008-10-31 09:49:11
Middelalder suppe fra Frankrig Lyder spændende, men må være ændret siden originalopskriften! Hvornår kom kartoflen til Frankrig (Europa)?

Gitte32  -  2007-05-20 19:03:11
Super suppe! Og den er dejlig nem at lave :)