Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Budding med brød og smør med rabarber

Budding med brød og smør med rabarber, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
600 g.rabarber skåret i 2 ½ cm stykker
200 g.sukker
300 g.hvidt brød i tykke skiver og uden skorpe
40 g.blødt smør
3 dl.mælk
1 stang vanilje skåret på langs
4 æg
3 dl.piskefløde
 
 flormelis til at drysse ovenpå
 


Opskrift:

Forvarm ovnen til 180 grader. Læg rabarberen i en gryde med 50 gram sukker og 2 spsk. vand, bring det i kog og lad det simre. Kog det i 5 minutter, eller til rabarberen er mør uden at tabe form. Stil det til side.

Smør brødet med det bløde smør og skær hver skive ud i fire trekanter. Læg et lag af trekanterne, så de overlapper lidt, i et 1,8 liter ovnfast fad. Øs halvdelen af rabarberen på over med en ske, dæk så med resten af brødet og øs resten af rabarberen over til sidst. Bring mælken med vaniljestangen i kog i en gryde, tag den så af varmen og lad det trække i 10 minutter. Imens piskes æggene og resten af sukkeret sammen i en stor skål. Rør fløden i den kogte mælk og hæld den over æggeblandingen. Rør grundigt. Hæld blandingen igennem en sigte ud over brødet og rabarberen. Pres brødet forsigtigt ned i blandingen, så den dækker helt.

Bag buddingen i omkring 45-60 minutter, indtil den har sat sig. Tag den af ud af ovnen og drys den med flormelis, før den serveres.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 7640 gange,
og udskrevet 101 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-05-30 20:05:44
Alle i huset elsker denne dessert. Den bliver lavet hvert år når rababerne titter frem. Må hellere få printet den ud i år